Akıllı Geliştirici ile Bilge Geliştirici Arasındaki Fark

Paylaş :

Sorunlardan kaçınmak, onları çözmekten daha hızlıdır

Akıllı Geliştirici ile Bilge Geliştirici Arasındaki Fark

“Kendisini bilge sanandan daha büyük bir aptal yoktur; aptal olduğundan şüphelenenden daha akıllısı yoktur.” Marguerite de Valois

Geliştiricilerin çoğu kod yazmakta zekidir, birçok durumda bu zeka bir güç ve bir zayıflıktır.

Sağduyu, sokak zekası ve deneyim, geliştiricilerin sorunları çözmek yerine sorunları önlemesine yardımcı olabilir. Kod için ne zaman ulaşılacağını ve bir gereksinimin ne zaman reddedileceğini bilmek.

Ne zaman susacağını, ne zaman savaşacağını ve ne zaman kaçıp saklanacağını bilmek, bilge (kıdemli) geliştiriciye zeki (kıdemsiz) geliştiriciye göre avantaj sağlar.

Zeki ve bilge arasındaki fark nedir?

Geliştiriciler zamanlarının yalnızca yüzde 50'sini kod yazmaya harcıyor

  • Kıdemsiz geliştiriciler basit gereksinimleri karşılar ve karmaşık kodlar oluşturur
  • Kıdemli geliştiriciler karmaşık gereksinimleri karşılar ve basit kodlar oluşturur

Genel olarak, kıdemli geliştiriciler akıllıdır ve küçük geliştiriciler zekidir ancak henüz bilge olmak için hatalar yapmamıştır. Kıdemsiz geliştiriciler ile kıdemli geliştiriciler arasındaki fark, deneyim, bilgi ve beceridir.

Tecrübe farktır. Geliştiriciler bir kez hata yaptıklarında, (umarız) gelecekte aynı hatayı yapmayarak bundan kaçınırlar. Bu onlara yeni hatalar yapma fırsatı verir ve zamanla geliştiriciler daha fazla hatadan nasıl kaçınacaklarını bilirler.

Yazılım geliştirmedeki hataların geleceğini görmek zor olabilir çünkü sonuçları ve acıları çok uzaklardadır. Basit hatalar hızlı geri bildirim sağlar, onu bulur ve hızla düzeltirsiniz.

Daha hileli hatalar, bir değeri zor kodlamak gibi bir şeydir ve başlangıçta herhangi bir olumsuzluk görünmüyor. Daha sonra değeri değiştirmek için tam sürüm bırakmanız gerekir ve bu karar için birçok kez ödeme yapabilirsiniz.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya