Cloudflare Nedir? Clouflare’in Özellikleri Nelerdir?

Paylaş :

CloudFlare, internet sitesi sahiplerinin en büyük ihtiyaçları arasında yer alan hız ve yüksek performans konularında etkili bir hizmet sunuyor. Ziyaretçileri kontrol etmesi ve bu sayede site güvenliğini maksimum seviyeye çıkarması ile de öne çıkıyor. Siz de “CloudFlare nedir ve nasıl kullanılır?” sorularının yanıtlarını arıyorsanız, detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Cloudflare Nedir? Clouflare’in Özellikleri Nelerdir?

CloudFlare Nedir?

ABD merkezli bir şirket olan CloudFlare; internet güvenliği, DDoS, içerik dağıtımı, alan adı ve sunucu konularında hizmet veriyor. Sitenizi güvenli ve hızlı bir şekilde yayınlayabilmenize imkân tanıyan sistem, cache özelliği ile de sitenizi %30 oranında hızlandırabiliyor. Siber saldırılara karşı da etkili olan servis, bu sayede ticari sitelerde de rahatlıkla kullanılabiliyor.


CloudFlare Nasıl Kullanılır?

CloudFlare hizmetlerinden yararlanabilmek için sisteme kayıt olmanız ve kullanacağınız ürünü seçmeniz yeterli oluyor. Siteniz için tercih edeceğiniz hizmeti seçmenizin ardından CloudFlare tarafından size sunulan DNS‘leri sitenizin domain DNS’leriyle değiştirmeniz gerekiyor. Bu işlemi tamamlamanızla birlikte siteniz koruma altına giriyor ve tercih ettiğiniz hizmetler hemen aktive oluyor.


CloudFlare’in Özellikleri Nelerdir?

CloudFlare; e-ticaret, haber, medya, kurumsal tanıtım gibi amaçlarla hazırlanan internet sitelerinde rahatlıkla tercih edilebiliyor. Sitelerin yoğun trafik sebebiyle çökmesini engellerken aynı zamanda Google üzerinden yapacağınız SEO çalışmalarınızı da kolaylaştırıyor. Farklı yöntemlerle uygulanan siber saldırıları engelleyen sistem, hem site verilerinizin hem de sitenizi tercih eden ziyaretçilerin bilgilerinin güvenliğini de sağlıyor.

CloudFlare tarafından size sulunan hizmetlerden yararlanarak internet sitenize bypass işlemleri de uygulayabilirsiniz. CloudFlare bypass kolaylığı sayesinde sitenize ulaşan kişilerin gerçek IP adreslerine ulaşabilirsiniz. CloudFlare resolver hizmeti ile de DNS çözümleme işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Resolver özelliği sayesinde DNS ayarlarınızı IP’ye dönüştürebilir ve sitenizin alan etkinliğini maksimum seviyeye yükseltebilirsiniz.


CloudFlare DNS Hizmeti Nedir?

CloudFlare DNS hizmeti, en çok tercih edilen ürünler arasında bulunuyor. CloudFlare tarafından sağlanan DNS adresleri; bilgisayarlarda, Android ve IOS işletim sistemli akıllı telefonlarda, tabletlerde ve oyun konsollarında kullanılabiliyor. İnternet erişimine hız kazandıran DNS adresleri, web sitenizin son derece hızlı bir şekilde açılmasına da olanak tanıyarak site ziyaretçilerinizi rakiplerinize kaptırmanızı önlüyor.


CloudFlare CDN Hizmeti Ne İşe Yarar?

En beğenilen CloudFlare özellikleri arasında CDN hizmeti de yer alıyor. “İçerik Dağıtım Ağı” olarak bilinen CDN hizmeti, internet sitenizdeki sabit içeriklerinizi yayınlarken ziyaretçilerinize en yakın sunucuyu seçiyor ve bu sayede site hızınızı maksimum seviyeye ulaştırıyor. CloudFlare CDN hizmeti, kullanıcılara yakın sunucuyu seçmesi sayesinde uzak mesafedeki sunucuların site performansını düşürmesini engelliyor.


CloudFlare’de SSL Kurulumu Nasıl Yapılır?

CloudFlare üzerinden erişebileceğiniz hizmetler arasında SSL sertifikası da bulunuyor. Hem ücretli hem de ücretsiz paketlerde yer alan CloudFlare SSL hizmeti, ziyaretçilerinizin kişisel verilerini koruyor. Özellikle e-ticaret, sosyal medya, yayıncılık gibi alanlarda faaliyet gösteren sitelerde büyük bir avantaj sağlayan SSL sertifikasıdır. Ziyaretçilerin kullanıcı adı, şifre, kredi kartı bilgilerini güvence altında tutuyor.

CloudFlare SSL kurulumu, son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleşmesiyle de öne çıkıyor. Kurulum avantajı sayesinde sitenize kolayca güvenlik sağlayabilmenize olanak tanıyan hizmet, yüksek seviyede internet bilgisine sahip olmayanlar tarafından dahi rahatlıkla kullanılabiliyor. Sadece birkaç dakika içinde aktif hâle gelen SSL kurulumu, yüksek performansıyla da sitenize katkıda bulunuyor.


CloudFlare Paketleri

CloudFlare Türkiye, site sahiplerine ücretsiz ve ücretli olmak üzere toplamda dört farklı paket sunuyor. Bu sayede sitenizin ihtiyacına uygun hizmeti rahatlıkla alabilirsiniz. Hizmet sayısıyla doğru orantılı olarak fiyatlandırılan sistem paketleri, pratik kurulumlarıyla da öne çıkıyor. Kurulumu, tüm paketlerde birkaç dakikada gerçekleşiyor ve size vakit kazandırıyor.

Ücretsiz Paket: Ücretsiz olarak sağlanan paket, site performansınızı yüksek seviyeye çıkarıyor ve herhangi bir trafik limiti uygulamaması ile de sitenizin hızını hiçbir şekilde sınırlamıyor. İnternet sitenizin uğrayabileceği pek çok siber saldırıya karşı önemli bir güvenlik sağlayan ücretsiz paket, aynı zamanda SSL sertifikası kullanabilmenize de imkân tanıyarak ziyaretçi bilgilerinizi saklıyor.

Pro Paket: Ücretsiz pakette yer alan tüm özellikleri barındıran Pro Paket, ek olarak firewall uygulamasına da yer veriyor. Pro Paketi tercih ederek sitenizin güvenlik seviyesini artırabilir ve otomatik SSL desteğinden faydalanabilirsiniz. Pro Paket dahilinde ayrıca anlık site analizi uygulaması da sizi bekliyor. Analiz uygulaması sayesinde sitenizi takip etmeniz kolaylaşıyor.

Business Paket: Çok fazla ziyaretçinin tercih ettiği geniş hacimli internet siteleri için ideal olan Business Paket, diğer paketlerdeki özelliklerin yanı sıra %100 uptime garantisi ile sitenizin daima maksimum performans sergilemesine imkân tanıyor. Business Paket dahilinde ayrıca düzenlenmiş hata sayfaları ve DDoS saldırılarına karşı güvenlik tedbirleri gibi uygulamalar da bulunuyor.

Enterprise Paket: CloudFlare tarafından sunulan en geniş kapsamlı ürün olan Enterprise Paket, diğer paketlerde yer alan avantajların tümünü sağlıyor. Enterprise Paket’te ek olarak çözüm mühendisi desteği ve kendi SSL sertifikanızı kullanma fırsatı da bulunuyor. Paket içeriğindeki hizmetler arasında web sitenizin tüm bilgisayar ve cihazlara uyumlu hâle getirilmesi de yer alıyor.


CloudFlare İçin Alternatifler Nelerdir?

CloudFlare, yüksek etkili bir çözüm ortağı olarak pek çok internet sitesi sahibi tarafından tercih ediliyor. Hizmetlerindeki yüksek performansı ve ideal fiyat seçenekleriyle öne çıkarken, öncü bir hizmet olmasıyla da dikkat çekiyor. Farklı şirketler tarafından da CloudFlare benzeri hizmetler verilirken kullanıcılar için de eşsiz bir seçenek zenginliği oluşuyor.

CloudFlare alternatifi olarak bilinen hizmetlerin ilk sırasında Akamai ve FlexProtect geliyor. Akamai, özellikle ABD merkezli e-ticaret sitelerinde sıklıkla tercih edilirken FlexProtect ise özellikle siber saldırılara karşı koruma sağlaması sebebiyle büyük övgü topluyor. Ticaret amaçlı sitelerde sıklıkla kullanılan alternatif platformlar arasında internet hızınızı artıran Sucuri ve CloudFront gibi seçenekler de bulunuyor.


CloudFlare’in İstatistikleri Nasıl? 

CloudFlare, sitenizin performansını kolayca analiz edebilmeniz için çeşitli istatistikler hazırlıyor ve sitenizle ilgili tüm verileri kolayca gözlemleyebilmenize olanak tanıyor. Sitenizin aldığı trafiği rahatlıkla gözlemleyebilmenizi sağlayan istatistikler, sitenize hangi açıdan yatırım yapmanız gerektiğini de net şekilde gözler önüne seriyor. CloudFlare istatistikleri sayesinde rahatça gözlemleyebileceğiniz veriler arasında öne çıkan maddeler ise şu şekilde:

İnternet sitenizin aldığı tekil hitlerin hangi gün ve saatlerde gerçekleştiğini, sitenize yönelik trafiğin ne zaman yoğunlaşıp hangi durumlarda azaldığını CloudFlare istatistiklerinden yararlanarak detaylı bir şekilde analiz edebilirsiniz.

Sitenizdeki hangi sayfanın, hangi içeriğin ve hangi ürünün daha fazla ilgi gördüğünü CloudFlare istatistik bölümü sayesinde kolayca saptayabilir ve böylece sitenizi ya da internet sitesi aracılığıyla yönlendirdiğiniz işlerinizi etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

CloudFlare’in sunduğu istatistiki verilerden yararlanarak kullanıcıların sitenizde geçirdiği vakti analiz edebilir ve böylece daha fazla takipçi çekmek ve sitenizi farklı ziyaretçi profilleri için cazip hâle getirmek için çeşitli yöntemler geliştirebilirsiniz.

Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların ne kadarının sitenize üye olduğu, kaç ziyaretçinin ise sitenizde hesap açmaktan kaçındığı bilgilerine CloudFlare istatistiklerinden ulaşabilir ve sitenizi ziyaretçiler için daha cazip bir hâle getirmenin yollarını keşfedebilirsiniz.

Eğer e-ticaret üzerine bir siteniz varsa ziyaretçilerinizin yüzde kaçının sitenizden online alışveriş yaptığı bilgisine istatistikler bölümünden ulaşabilir ve sitenizden alışveriş yapan ziyaretçilerle alışverişten kaçınan ziyaretçilerin profillerini karşılaştırarak satış hacminizi yükseltebilirsiniz.

CloudFlare Avantajları

DNS ayarları, son derece pratik bir şekilde uygulanabilmeleri ve kullanışlı çözüm önerileri sunmaları sayesinde size büyük bir avantaj sağlıyor ve internet sitenizin CloudFlare koruması altına kolayca girebilmesine yardımcı oluyor.

CDN hizmeti sayesinde site hızınızı maksimum seviyeye çıkararak ziyaretçilerinizin sitenizde aradıkları tüm verilere hızla ulaşabilmesine olanak tanıyor ve böylece site ziyaretçilerinizin rakip sitelere kaçma oranını minimum seviyeye düşürüyor.

Tarayıcınıza basit bir eklenti yüklemenizle birlikte rahatlıkla kullanabileceğiniz hizmetler, pratik arayüzleri ve kolayca uygulanabilmeleri sayesinde web sitenizi denetlerken ve hızlandırırken profesyonel yardım alma ihtiyacınızı ortadan kaldırarak size vakit kazandırıyor.

Siber saldırılara karşı etkili olurken; özellikle blog, kişisel web sitesi, kurumsal e-ticaret sitesi gibi web sitelerine yeterli bir koruma sağlıyor ve sitenizdeki verilerin hacker saldırıları sonucunda ele geçirilme riskini ortadan kaldırıyor.

Ücretsiz versiyonunda dahi son derece yeterli bir hizmet sunan sistem, bu sayede kişisel internet sitenizi ya da küçük işletmelere ait internet sitelerini minimum bütçeyle maksimum performansa ulaştırabilmenize yardımcı oluyor.

CloudFlare Dezavantajları

CloudFlare güvenlik sistemi, üst düzey siber saldırılara ve uzman hackerlara karşı yeterli koruma sağlayamayabiliyor, bu sebeple yüksek hacimli e-ticaret sitelerinde ve çok değerli veriler barındıran sitelerde farklı sistemler kullanmanız gerekebiliyor.

Kullanıcılara sunulan ücretli paketler, 20 $ ile 200 $ arasında değişen fiyat aralıkları sebebiyle düşük bütçeli internet siteleri için pahalı bulunabiliyor ve aynı hizmetleri tek tek veren ücretsiz platformlardan yararlanma ihtiyacı doğabiliyor.

Destek taleplerinin yalnızca e-postayla oluşturulabildiği paketlerde yardım mail’ine yanıt verilmesi kimi zaman yaklaşık 1 saati bulabiliyor ve bu bekleme süresi sebebiyle acil durumlarda site ziyaretçilerinizin başka sitelere yönelmesi gibi dezavantajlar yaşanabiliyor.

Siber saldırıları ve veri korsanlığını önlemek amacıyla bot kullanıcıların sitenize erişimini engellerken trafiğinizin yoğunluğuna bağlı olarak kimi zaman gerçek kullanıcıları da engelleyebiliyor ve sitenizin reel trafiğini olumsuz yönde etkileyebiliyor.

CloudFlare DNS sağlayıcılarında yaşanabilecek problemler, kimi durumlarda sitenizin geçici olarak erişime kapanmasına yol açabiliyor ve bu tarz bir teknik sorun yaşandığında CloudFlare düzelinceye dek sitenizi aktif hâle getirememe riskiniz bulunuyor.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya