Google Maps API Key Nedir ? Nasıl Alınır?

Paylaş :

Google, Haziran 2016’da kendi web sitelerine Google Maps’i eklemek isteyen kullanıcılar için yeni bir yöntem duyurdu. İleride gelecek olan yeni kullanıcıların bu işlemi yapabilmek için, artık bir Google Maps API anahtarı almaları gerekiyor.

Google Maps API Key Nedir ? Nasıl Alınır?

Google, Haziran 2016’da kendi web sitelerine Google Maps’i eklemek isteyen kullanıcılar için yeni bir yöntem duyurdu. İleride gelecek olan yeni kullanıcıların bu işlemi yapabilmek için, artık bir Google Maps API anahtarı almaları gerekiyor.

“İleride gelecek olan kullanıcılar”ın anlamı mevcut Google Maps kullanıcılarının en azından şimdilik bu durumdan etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Yani şu anda web sitenizde görüntülenmekte olan harita aynı şekilde çalışmaya devam edecektir. Fakat mevcut haritaların çalışmaya daha ne kadar devam edeceği ise tam bir merak konusu. Bizim konuyla ilgili tavsiyemiz, olacak değişikliklere şimdiden hazırlanın ve hemen kendinize bir Google Maps API anahtarı kapın.

Eğer web sitenize yeni bir harita eklemek istiyorsanız, seçme şansınız elinizden alındığı için bir API Anahtarına ihtiyacınız var. Yoksa harita kullanamazsınız.

Bu gönderimizde bir Google API Anahtarının nasıl alınacağı konusundaki gerekli adımları size göstereceğiz, sonrasında da herhangi bir tema ile çalışan bir web sitesine Google Maps ekleyebileceksiniz.

İçerik Tablosu


Google Maps API Anahtarı Edinmek

Google Geliştiricileri tarafından desteklenen bir dizi API mevcut. Eğer haritaları sitenizde görüntülemek istiyorsanız ihtiyacınız olan tek şey bir Google Maps JavaScript API Anahtarı.

Standart ve Premium olmak üzere Google Maps JavaScript API’nin iki farklı sürümü mevcut. Biliyoruz ki çoğunuz standart sürümü tercih edeceksiniz. Standart sürüm size günlük 25.000’den fazla haritaya erişim hakkı verir. Bunun sonrasında günde 100.000 görüntülemeye kadar her 1.000 ek görüntüleme için $0.50 ödemeniz gerekecek. (Eğer bu sınırları aşacak kadar trafik akışına sahipseniz Premium sürüm ile ilgili bilgiler almalısınız.)

Şimdi adım adım web sitelerine nasıl harita ekleneceğine bakalım:

İlk adım bir Google Maps API anahtarı elde etmek olacak. Tabi bundan önce bir Google hesabına ihtiyacınız var. Google hesabınızın olduğunu kabul ederek bir sonraki adımla devam ediyoruz.

Google üzerinde oturumunuzu açtıktan sonra Google Maps Javascript API sayfasına girin. (Linki burada) Sayfayı aşağı kaydırın, karşınıza çıkacak olan büyük ve mavi Get a Key (Bir Anahtar Alın) butonuna tıklayın.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya