Web Sitenizi Düzenli Olarak Güncellemeniz İçin 5 Neden

Paylaş :

Güzel bir web tasarımı, optimize edilmiş UX ve harika içerik gibi tüm ayrıntılara sahip yepyeni bir web sitesi başlattınız. Her şey yolunda ve güzel, ancak başarılı bir çevrimiçi varlığa sahip olmanın anahtarı burada bitmiyor. Aslında, gerçekten sadece başlangıç.

Web Sitenizi Düzenli Olarak Güncellemeniz İçin 5 Neden

Çoğu zaman işletmeler, yalnızca kendi cihazlarına bırakmak için parlak yeni bir web sitesi tasarımına yatırım yapacaktır .

"Web sitemiz harika görünüyor, çalışmasına izin verebilir ve olası satışların akmasını izleyebiliriz, değil mi?"

Yanlış.

Marka imajınızı korumak ve müşterilerinizin size geri gelmesini sağlamak istiyorsanız web sitenizi korumak çok önemlidir. Pazarlama planınızın dışında bırakın ve kendinizi kısa satıyorsunuz.

1. Optimizasyon

Muhtemelen web sitenizi güncel tutmanın en bariz nedeni optimizasyon amaçlıdır. Bu, sayfa yükleme hızı ve bozuk bağlantılar gibi şeyleri kapsar, her ikisi de kullanıcı deneyimini geliştirebilecek veya bozabilecek faktörlerdir.

Herhangi bir web sayfası için ortalama sayfa yükleme beklentisi 1-2 saniyedir. 4'ten uzun olan herhangi bir şey ve ziyaretçinizin gemiyi terk etmesi ve bir rakip web sitesine geçmesi muhtemeldir. Bu aynı zamanda sitenizin SEO'sunu da olumsuz etkiler, bundan daha sonra bahsedeceğiz.

Aynısı kırık linkler için de söylenebilir. Bir ziyaretçi yalnızca 404'e ulaşmak için web sitenize giden bir bağlantıyı tıklarsa, bu markanız için pek iyi görünmüyor.

Ancak web sitemi nasıl optimize edebilirim?

Web sitenizin optimum düzeyde çalıştığından emin olmak için (en azından) göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

a) Görüntü boyutu

Büyük resimler veya grafikler, yavaş sayfa yükleme sürelerine yaygın olarak katkıda bulunur. Web sitenize yüklemeden önce resimlerin sıkıştırıldığından (500 kb'den büyük olmamasını öneririz) her zaman sağlamalısınız.

b) Kırık bağlantılar

Daha önce de belirtildiği gibi, potansiyel bir müşterinin web sitenize giden bir bağlantıya tıklaması ve büyük bir 404 Hatası ile karşılaşmasından daha kötü bir şey yoktur. Web sitenizden bir sayfa kaldırdığınızda, her zaman onu gösteren dahili bağlantıların olmadığından emin olun. Ayrıca, üçüncü taraf web sitelerinin de onu işaret etmediğinden emin olmak iyi bir fikirdir.

c) Mobil yanıt verme

Ziyaretçilerinizin %70'inin web sitenizi bir mobil cihazda görüntüleyebileceğini biliyor muydunuz?

Web sitelerinin masaüstü bilgisayarlar üzerine kurulduğu göz önüne alındığında, mobil deneyimi tamamen gözden kaçırmak oldukça kolay olabilir (AMP nedir? diye soruyorsunuz). Ancak, artık cep telefonlarından gelen büyük miktarda web sitesi trafiği nedeniyle, kullanıcıların bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarda elde ettikleri deneyimin aynısını yaşamalarını sağlamak için web sitenizin bir mobil cihazda nasıl görüntülendiğini düşünmek önemlidir.

İyi bir web tasarım ajansı  , özellikle sayfa ekliyorsanız veya şirket içinde yeni içerik yüklüyorsanız, akılda tutulması önemli olsa da, bunu tasarım sürecine dahil edecektir.

d) JavaScript ve CSS dosyaları

Sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlamak için CSS, HTML ve JavaScript dosyaları küçültülmelidir ve bunu yapmanıza yardımcı olacak birçok araç vardır. Benzer şekilde, gereksiz kodu kaldırmak da sayfa hızını artıracaktır - ancak bu alanda yeterince bilgili değilseniz, yardım için bir web geliştiricisine danışmanızı öneririz .

Faydalı ipucu : Web siteniz önceden oluşturulmuş bir tema kullanılarak tasarlandıysa, web sitenizi yavaşlatabileceğinden, genellikle gereksiz olan işlevleri hesaba katmanız gerekir. Web sitenizin amacına hizmet etmeyen tüm işlevleri kaldırdığınızdan emin olun.

 

2. Güvenliği Koruyun

Web sitesi bakımı denince akla gelen ilk şey güvenlik değildir, ancak aslında en önemlisidir. Web siteniz WordPress (çoğu var) gibi bir CMS (İçerik Yönetim Sistemi) üzerinde çalışıyorsa, yazılım yamalarını ve güvenlik güncellemelerini yayınlandıkları anda takip ettiğinizden emin olmanız gerekir, aksi takdirde verilerinizi bırakmış olursunuz. hackerlara karşı savunmasız.

Ayrıca, eklentileri minimumda tuttuğunuzdan ve kullanımda olmayanları devre dışı bıraktığınızdan (bu, site hızına da yardımcı olabilir) ve ayrıca günlük yedeklemeler çalıştırdığınızdan emin olmanız gerekir. Herhangi bir nedenle web sitenizi kaybederseniz ve yedeğini almazsanız, ilk noktaya geri döndünüz ve bu hiç kimse için iyi değil.

 

3. Rekabetçi Bir Ortamda Alakalı Kalın

Her işletmenin rakipleri vardır. Kitlenizi çekmek ve elde tutmak için düzenli olarak yeni yollar düşünmüyorsanız, rakipleriniz olacaktır.

Konu ziyaretçiyi elde tutmak olduğunda kullanıcı deneyimi çok önemlidir - bu nedenle sürekli olarak gözden geçirmek iyi bir uygulamadır. Mesajınızı daha hızlı iletmek için bilgilerinizi göstermenin daha kısa yolları var mı? Ziyaretçilerin aradıkları bilgiyi bulması ne kadar sürer?

Web tasarımcıları ve pazarlamacılar her zaman kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni yöntemler buluyorlar. Bu, içeriği görüntülemenin farklı yolları (düşünme videosu, animasyon), yazılım entegrasyonları ve hatta CTA'ları (Harekete geçirici mesajlar) görüntülemenin yeni yolları aracılığıyla olabilir.

Web sitesi tasarımınıza yeni unsurlar eklemek, artık pratik olarak anında sonuçların beklendiği dijital bir çağda markanızı ön planda tutmanıza yardımcı olur.

Yararlı ipucu : Google Analytics gibi araçlar, kullanıcı yolculuğu hakkında daha iyi bir fikir edinmek için web sitenizle birlikte kullanmak yararlıdır. Ziyaretçilerinizin nerede bulundukları, sayfalarınıza nasıl geldikleri ve web sitenizdeyken hangi sayfalarda gezindikleri gibi şeyleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca, kullanıcıların her sayfada ne kadar zaman harcadıklarını da söyleyecektir, böylece hangi içeriğin en iyi şekilde çalıştığı hakkında daha iyi bir fikir edinebilir ve ardından web sitenizin düzeni ve bağlantıları aracılığıyla trafiği oraya daha hızlı yönlendirmek için daha fazla çaba gösterebilirsiniz.

 

4. Web Sitesi Otoritesini ve Trafiğini Artırın

Web sitenizi hedef kitlenizle düzenli olarak etkileşim kurmak ve onlara ürününüz/hizmetiniz hakkında faydalı bilgiler sunmak için mi kullanıyorsunuz?

Bu, blog gönderileri, vaka çalışmaları veya ürün videoları şeklinde olabilir - ancak aynı zamanda sayfa içeriğinizle de ilgilidir.

Tutarlı bir şekilde alakalı ve kaliteli içerik yayınlamak, SEO'nuzu (arama motoru optimizasyonu) korumanıza ve hatta iyileştirmenize yardımcı olacaktır; bu, temel olarak Google ve Yahoo gibi arama motorlarında nasıl sıralandığınız anlamına gelir. Aynı şekilde, güncel olmayan içeriğe ve bozuk sayfalara sahip bir web sitesi tam tersini yapacaktır. 

5. Markanızın Güvenilirliğini Koruyun

Sonuç olarak, web siteniz hedef kitleniz tarafından nasıl algılandığınızı belirleyecektir.

Açık görünebilir, ancak şirket bilgilerinizin güncel olmasını sağlamak gibi küçük şeyler, ziyaretçilerinize güvenilir bir işletme olduğunuzu gösterecektir. Örneğin, web sitenizin tasarımındaki telif hakkı yılı 2016 olarak gösteriliyorsa, potansiyel bir müşteri, işletmenizin artık faaliyette olmadığını varsaymakla yanılmaz.

Her zaman iletişim/şirket bilgilerini ve Şartlar ve Koşullar ve Gizlilik Politikanız gibi zamana duyarlı diğer içerikleri güncellediğinizden emin olun.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya