2022 için 5 benzersiz web tasarım trendi

Paylaş :

İnsanların web'i deneyimleme biçimini nasıl tasarladığımızı ve iyileştireceğimizi şekillendirecek 2022 için bu 5 web tasarım trendine göz atın.

2022 için 5 benzersiz web tasarım trendi

1. Retro yazı tipleri


Birçok eski şeyin yeniden havalı hale geldiğini ve daha sonra daha da havalı olmadığını gördük. Gidon bıyıklarını ve anne kotunu düşünün. İroninin raf ömrü kısadır.

Retro yazı tipleri, popülerliklerinde aynı gelgiti yaşadı ve eski tipografiye sahip birçok tasarım iyi yaşlanmadı.

Bununla birlikte, geri tepme tipografisi biraz canlanma geçirdi. Aynı yorgun yazı tiplerini görmüyoruz. Aksine, stilizasyon ve biraz sanat, retro yazı tiplerinin ne olabileceğini yeniden tasavvur ediyor.

Spotify'ın Karnaval promosyonu sayfasında eski ve yeninin bu birleşimini görüyoruz. Bayat ve klişe hissetmek yerine, biraz deneme ile geleneksel kalın yazı tiplerine yeni bir soluk getiriyorlar. Bu, geleneksel yazı tiplerini alıp okunabilirliği korurken onlara biraz havalı ve modern bir görünüm kazandırmanın iyi bir örneğidir.


2. Paralaks kaydırma animasyonları


Paralaks kaydırma efektleri yıllardır web sitesi tasarımında bir trend olmuştur ve 2022'de paralaks ile neler yapılabileceğine dair daha incelikli ve yaratıcı keşifler görmeyi umuyoruz.

Derinlik ve hareket yanılsaması oryantasyon bozukluğuna ve baş dönmesine neden olabileceğinden, paralaks etkilerinde çok fazla hareketin vestibüler bozukluğu olan kişiler için zararlı olabileceğini unutmayın. Paralaksı minimum düzeyde ve zarar vermeden dahil etmelerini sağlamak için daha fazla tasarımcının dikkate aldığını gördüğümüz bazı yönergeler:


  • Paralaks etkilerinin önemli bilgilerden uzaklaşmasına izin vermeyin
  • Kullanıcının önemli bir görevi tamamlamasını zorlaştırmayın
  • Paralaks efektlerinin sayısını minimumda tutun
  • Her örnekte paralaks hareketi miktarını en aza indirin
  • Ekranın küçük bir alanında paralaks efektlerini kısıtlama
  • Kullanıcıların paralaks efektlerini kapatması için bir seçenek ekleyin


3. Yatay kaydırma


Daha önce bir web tasarımı faux-pas olarak kabul edilen yatay kaydırma geri dönüyor.

Yatay kaydırma ile denemeler yapmaya devam eden daha fazla web tasarımcısı görüyoruz. Bunu en iyi yapanlar, farklı olmak adına değil, bir resim galerisinde olduğu gibi ikincil bilgileri aşamalı olarak ifşa etmenin pratik bir yolu olarak kalıbı bozarlar.

2022'de yatay kaydırmayı başarıyla kullanan tasarımcılar şu hususları akıllarında tutacak:

Kullanıcıları yatay içerikte gezinmeye zorlamayın: net etiketlere sahip ok düğmeleri gibi alternatif gezinme yollarına izin verin

İçeriğin yatay kaydırmayı nerede kullandığını belirtmek için net görsel ipuçları kullanın ve bu ipuçlarını fareyle üzerine gelmelerin arkasına saklamayın

Yatay kaydırmada hangi içeriğin görüntülenmesinin fayda sağlayacağı konusunda dikkatli olun yatay kaydırma, kullanıcılara küçük bir önizleme göstereceği ve onlara daha fazlasını görüntüleme veya sayfada aşağı doğru ilerlemeye devam etme seçeneği sunacağından, bir fotoğraf galerisi iyi bir rakiptir.

Okunması gereken metin için yatay kaydırma gerektirmekten kaçının

Kendi Tasarımcı özelliği sayfamızda, büyük bir resmi yakınlaştırmak ve ilgili içeriğe eşlik etmesi için resmin daha alakalı bitlerini daha büyük bir boyutta göstermek için az miktarda yatay kaydırma kullandık.


4. Her yerde 3D görseller


Daha yüksek çözünürlüklü ekranların ortaya çıkmasıyla birlikte, 3D tasarım Geocities'in bloklu ve eğimli kenarlarından çok yol kat etti. Web tasarımlarına kusursuz bir şekilde dokunan yüksek kaliteli 3D görseller görüyoruz. Gösterişli dikkat dağıtıcı olmak yerine, genel kullanıcı deneyimine katkıda bulunuyorlar.


5. Multimedya deneyimi


Çoğu zaman hakkında internet hızlarına yönelik olarak, web deneyiminden her yerde ortaya çıkıyor. Görsel, metin, video ve sesi bir araya getirmek, bir kullanıcı sağlar.

2022'deki başarılı tasarımlar, deneyimleriyle ilgili programlamayı geliştirmeler:


  • Hareket ve ses birleştirilirken olduğu gibi basitliğe öncelik verin. Çok fazla, rahatsızlık olan insanlar için dikkat küçük veya bunaltıcı olabilir.
  • Üst içeriğin ekonomikliğini en üst düzeyde çıkarmanın bir yolunun farklı medya biçimlerini dikkatle değerlendirir.
  • rehberler tüm multimedya için altyazıları ve dökümleri ekleyin.
  • Resimler için alternatif metin ekleyin ve karmaşık resimler daha uzun açıklayıcı metinlerle edin.
  • Tüm içeriğin içinde işlenmekte HTML ile ilgili olun.
  • Videoyu veya otomatik olarak oynatmaktan kaçınmak için: bunlar için kullanıcıya raftan kaldırma ve duraklatma seçeneklerinden bir "oynat" için net seçenekler.
  • Multimedyayı etkili ve kullanışlı bir şekilde kullanmak, faydalı olabilir. Burada video erişilebilirliği hakkında daha fazla kaynak bulabilirsiniz.


Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya