2022'de Hakim Olacak En İyi 9 .NET Trendi

Paylaş :

Biliyor musunuz ? ASP.NET Core ve ASP.NET , Stack Overflow 2021 geliştirici anketinde en sevilen web çerçeveleri olarak derecelendirildi.

2022'de Hakim Olacak En İyi 9 .NET Trendi


Sadece bu da değil, Microsoft, Amazon gibi büyük şirketler .NET ekosistemine büyük yatırımlar yapıyor. Ayrıca, birçok küçük şirket de birincil geliştirme platformu olarak .NET'i kullanarak yeni web projeleri oluşturuyor.

Peki onları .NET platformuna bu büyük yatırımı yapmaya iten nedir?

Bu yazımızda .NET'in nasıl büyüdüğünü, .NET trendlerinin neler olduğunu göreceğiz. Ayrıca, bu Top 9 .NET trendlerinin 2022'de işletmeniz için neden iyi bir seçim olduğunun nedenlerini de açıklayacağız.

Haydi başlayalım!

1. ASP.NET Core, Öne Çıkan Web Geliştirme Çerçevesi Oldu

Günümüzde Google trendleri, giderek daha fazla insanın geleneksel ASP.Net ile ilgili konular yerine ASP.NET Core ile ilgili konuları aradığını gösteren çeşitli sorgular ile karşımıza çıkıyor. Bu, BT endüstrisinin yeni açık kaynaklı yazılım geliştirme kültürüne doğru ilerlediğini veya bunu benimsemeye hazır olduğunu gösteriyor.

ASP.NET Core çerçevesinin esnekliği, güvenliği ve performansı, hem yeni başlayanlar hem de kurumsal şirketler arasındaki büyük popülaritesinin arkasındaki nedenlerdir.

Ayrıca, çeşitli şirketler tarafından sunulan birçok üçüncü taraf kitaplığı, C#, F#, Python vb. gibi çok çeşitli programlama dillerini destekleme yeteneği nedeniyle ASP.NET Core'un popülerliğine de katkıda bulunmuştur .

Buna ek olarak, Microsoft, sürekli büyüyen ASP.NET geliştirme ihtiyaçlarına hizmet etmek için bu popüler çerçevede yeni güncellemeler ve yükseltmeler sunmak için sürekli olarak çok çalışmaktadır. Microsoft'un kendisinden 100.000'den fazla katkı sağlarken, Microsoft dışından 3.700'den fazla şirket desteklemektedir. AĞ.

Ayrıca, ASP.NET ve ASP.NET Core, web uygulamaları oluşturmak için kullanışlı çerçevelerdir. Aşağıda size ASP.NET Framework hakkında bir fikir vermek için bir bilgi grafiği verilmiştir.

2. .NET Core Kullanarak Daha Fazla Sunucusuz Bilgi İşlem

Sunucusuz bilgi işlem, en popüler bulut bilişim teknolojilerinden biridir ve kuruluşların uygulama operasyonlarını genişletmelerine tartışmasız bir şekilde yardımcı olmuştur. Sunucusuz bilgi işlem, son derece uygun maliyetli, ölçeklenebilir, güvenli ve kararlı olduğu için görünürlük kazanıyor.

Verilere göre, Sunucusuz Bilgi İşlem Pazarının tahmin döneminde ( 2021–2026 ) %23,17 gibi etkileyici bir CAGR ile büyümesi bekleniyor .

Görüntü Kaynağı: Mordorintelligence

Biliyor musunuz? Microsoft Azure İşlevleri, dünya çapındaki geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen sunucusuz bilgi işlem platformu olarak ortaya çıktı. .NET Core programlama dilini kullanarak güçlü bulut uygulamaları oluşturmak için birçok üretken hizmet sunar.

Bir sonraki büyük fikrinizi başarılı bir ürüne dönüştürebilecek bir .net geliştiricisi tutabilirsiniz.

3. Xamarin Geliştirmesinin Yükselişi

Mono, Android ve iOS için zaten mevcut olsa da, performans, uyumluluk ve uygun dokümantasyon eksikliği gibi belirli sorunlar nedeniyle erişimi dar bir kitleyle sınırlı kalıyor.

Ancak Xamarin, Android, iOS ve Windows mobil uygulamaları geliştirmek için en etkileşimli ve verimli çapraz platform çerçevesini sunarak bu boşluğu doldurmuştur .

Xamarin çerçevesini kullanarak platformlar arası uygulamalar oluşturmak için Microsoft tarafından geliştirilen ve bakımı yapılan .NET Core teknolojisini kullanmanız gerekir. Google Trends verilerine göre, uygulama geliştirme projesi için Xamarin şirketi için sürekli bir arama görebiliriz.

4. .Net 6 Çerçevesinin Tanıtımı

Hayır, .Net çerçevesinin bir sonraki sürümünden bahsetmiyoruz; bunun yerine, Microsoft tarafından tanıtılan .NET 6 Framework olarak bilinen yeni bir açık kaynaklı ve platformlar arası çerçeveden bahsediyoruz.

.NET 6, Microsoft'un 14 Aralık 2021'deki resmi duyurusuna göre üç yıl boyunca desteklenecek bir Uzun Vadeli Destek (LTS) sürümüdür . Ayrıca macOS, Apple Silicon ve Windows Arm64 dahil olmak üzere çeşitli işletim sistemleriyle uyumludur.

Ayrıca tarayıcı, bulut, masaüstü, IoT ve mobil uygulamalar için birleşik bir platform sağlar. Ayrıca, temel platform, tüm uygulama türlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak ve tüm uygulamalarınızda kodun yeniden kullanımını kolaylaştıracak şekilde güncellendi.

Görüntü Kaynağı: Microsoft

Bulutta veya bir mobil cihazda çalışan kodunuzun aynı şekilde davranmasını ve fayda sağlamasını sağlamak için tüm uygulamalara aynı anda yeni yetenekler ve geliştirmeler sunulur.

5. Azure Bulut, Tercih Edilen Barındırma Platformu Oldu

Microsoft Azure'un ölçeklenebilirlik, satın alınabilirlik ve esneklik gibi rekabet avantajlarıyla son birkaç yıldır bulut bilişim pazarına hakim olması şaşırtıcı değil.

Ayrıca gelişmiş güvenlik özellikleri, yüksek çalışma süresi kullanılabilirliği ve garantili SLA (Hizmet Düzeyi Sözleşmesi) nedeniyle en güvenilir ve güvenilir bulut bilgi işlem platformu olarak kabul edilir .

Microsoft Azure, .NET Core kullanılarak geliştirilen uygulamaları barındırmak için çeşitli bulut hizmetleri sunar. En değerli avantajlar, IIS (İnternet Bilgi Hizmetleri) tarafından yönetilen Azure Depolama, Microsoft SQL Veritabanı, Azure Sanal Makineleri ve Uygulama Hizmetleridir.

6. Web Geliştirme için Blazor Çerçevesi


Blazor, .NET Core kullanarak istemci tarafı site uygulamaları geliştirmeye yönelik heyecan verici bir web çerçevesidir. Tanınmış bir .Net geliştiricisi olan Steve Sanderson tarafından Ekim 2017'de tanıtıldı .

Blazor çerçevesini kullanarak iOS, Android ve Windows platformları için etkileşimli web tabanlı Tek Sayfa Uygulamalarını ( SPA ) hızla geliştirebilirsiniz.

Bu çerçevenin, yüksek bant genişliği gerektiren performanslı web uygulamaları oluşturmada oldukça üretken olması bekleniyor. Bir sayfadaki tüm kullanıcı isteklerini işlerken herhangi bir G/Ç dizisi kullanmaz.

7. Asp.Net Core Docker Desteği

Docker, ölçeklenebilirliği, mükemmel güvenilirliği ve gelişmiş güvenliği nedeniyle çeşitli web geliştiricilerinin kullandığı en üst düzey kapsayıcı teknolojisidir.

Asp.Net Core, herhangi bir güçlük çekmeden bir Docker kapsayıcısında çalıştırılabilir, bu da kullanıcıların ASP.NET tabanlı sitelerin saniyeler içinde daha hızlı geliştirilmesi ve devreye alınmasına büyük ölçüde yardımcı olmuştur.

8. ML.NET 1.4 Çerçevesi

Makine öğrenimi, son birkaç yılda yazılım geliştirmeyi önemli ölçüde etkileyen çok önemli bir faktördür. Basit kodlama tekniklerini kullanarak akıllı uygulamalar oluşturmak için faydalı API'ler sunar.

Microsoft, kullanıcıları yapay zeka ve veri biliminin en iyi özellikleriyle güçlendirmek için ML.NET 1.4 olarak bilinen en gelişmiş makine öğrenimi çerçevelerinden birini tanıttı .

ML.NET 1.4, birden çok platform için .NET uygulamalarında makine öğrenimi algoritmalarını uygulamak için gerekli tüm araçları sunan masaüstü ve web tabanlı bir çerçevedir.

9. .NET Framework ile Güvenlik

Siber saldırılardaki günlük artış nedeniyle, tüm geliştiriciler bunu geliştirme süreçlerinin bir parçası olarak görmelidir. .NET Framework, daha iyi performans ve gelişmiş güvenlik sunabilen gelişmiş bir güvenlik sistemiyle birlikte gelir.

.NET Framework, çok çeşitli güvenlik özellikleri sunarak geliştiricilerin daha güvenli uygulamalar geliştirmesine yardımcı olur. Bazıları, uygulamalarınıza kötü niyetli saldırılar yerleştirmeyi zorlaştıran tam güven kodundan yararlanan CAS, RCR (Çalışma Zamanı Kodu Bölgeleri), Structured Exception Handling Protector içerir.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya