2023'te Web Sitesi Kurmak Ne Kadar Sürer?

Paylaş :

2023'te bir web sitesi oluşturmak ne kadar sürer? Bu önemli bir soru çünkü hepimiz işimizi mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çalışır hale getirmek istiyoruz.

2023'te Web Sitesi Kurmak Ne Kadar Sürer?

Bu sorunun cevabı, ne kadar para harcayabileceğinize, kendiniz için ne kadar iş yapmak istediğinize ve web sitenizin ne kadar çabuk canlı olması gerektiğine bağlıdır.

Ayrıca sitenizden istediğiniz özelliklere ve işlevselliğe de bağlıdır. Bazı özelliklerin geliştirilmesi diğerlerinden daha kolaydır, bu da 2023'te sitenizi oluşturmanın hem maliyetini hem de süresini etkiler.

genel bakış

Geçmişte bir web sitesi oluşturmak haftalar alabilirdi. Bugün, elimizdeki tüm araçlarla bir web sitesi oluşturmak çok kolay. Aslında, sitenizi bir saatten daha kısa sürede hazır ve çalışır hale getirebilirsiniz!

Keşfedilebilirlik

2023'te bir web sitesi oluşturmak yaklaşık iki hafta sürecek. Bunun nedeni, istediğiniz özelliklere sahip bir web sitesi oluşturmanızı kolaylaştıran çok sayıda farklı araç ve üçüncü taraf sağlayıcı olmasıdır. Ayrıca, web sayfaları gerçek zamanlı olarak düzenlenebilir, bu da editörlerin hareket halindeyken içerik eklemesini veya bilgileri güncellemesini kolaylaştırır.

Tasarım

Son on yılda, web öncelikle statik içerikten etkileşimli, dinamik bir ortam haline geldi. Sonuç olarak, web sitesi tasarımı da değişti. Bu trende ayak uydurmak ve 2023'te tasarım sürecini hızlandırmak için uzman tasarıma yatırım yapmanız önemlidir.

Tasarımcılar, yalnızca çekici değil, aynı zamanda bilgi aktarmada da etkili olan web siteleri oluşturmak için gerekli araçlara ve bilgiye sahiptir. İyi bir tasarımcı, hedef kitlenizi belirlemenize yardımcı olabilir, böylece onlara doğrudan hitap eden bir site oluşturabilirler.

Gelişim

Tüm bir web sitesini geliştirmek ve oluşturmak zaman alır. Ancak 2023'te gelişmiş araç ve teknolojilerin ortaya çıkması nedeniyle sürecin hızı hiç olmadığı kadar artmıştır. Ne kadar tasarım çalışması yapılması gerektiğine ve sayfa sayısına bağlı olarak siteyi oluşturmak haftalar hatta aylar alır.

Geliştirme süreci dört adımdan oluşur: tel çerçeve oluşturma, prototip oluşturma, test etme ve uygulama. Tel çerçeveler, site içeriğinin düzenini temsil eden eskizlerdir. Prototipler, nihai ürünün nasıl görüneceğinin maketleridir.

Hedeflerin ne?

Web sitesinin çevrimiçi bir mağaza mı yoksa sadece bilgi amaçlı mı olmasını istiyorsunuz? Sitenin duyarlı ve mobil uyumlu olmasını istiyor musunuz? SEO, sosyal medya entegrasyonu ve diğer pazarlama araçlarına mı ihtiyacınız var, yoksa paketinizin bir parçası olmamalarını mı tercih edersiniz? Bunların hepsi, hedeflerinize karar verirken göz önünde bulundurulması gereken şeylerdir.

2023'ün hızlı rekabet dünyasında, ana hedeflere ulaştığınızdan emin olmak için yalnızca ilk aşamada hedeflerinizi belirlemeniz önemlidir.

Lansman ve Büyüme

Eskisinden çok daha uzun sürüyor. Eskiden birkaç saat sürerdi ama şimdi günler hatta haftalar sürebilir. Bunun birincil nedeni, çok fazla değişken olması ve bir web sitesi oluşturma sürecinin çarpıcı biçimde değişmesidir. Örneğin, günümüz dünyasında, dünyanın başka bir yerinde, farklı saat dilimlerine sahip bir ekibe dış kaynak sağlamanız sizin için daha verimli olabilir.

Hangi Platformu Kullanmak İstiyorsunuz?

Projeniz için bir web geliştiricisi tutmadan önce karar vermeniz gereken ilk şey , hangi platformu kullanmak istediğinizdir. En popüler web sitesi oluşturma platformları WordPress, Shopify ve Squarespace'dir. Her platformun, hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğuna karar vermeden önce düşünmeniz gereken kendi artıları ve eksileri vardır.

İşleri En Baştan Düzenli Tutun

Uzun bir süre gibi gelebilir, ancak sitenin tasarımında neler olup bittiğini takip edeceğinizden emin olmak için gerekli bir adımdır. Bir web sitesinin, sitenizde ne olmasını istediğinize bağlı olarak tamamlanması saatler veya günler sürebilen birçok farklı yönü vardır. Örneğin, sitenizin tamamen duyarlı olmasını ve herhangi bir cihazda çalışmasını istiyorsanız, tek istediğiniz bir bilgi sayfası olması gerektiğinden daha fazla zamana ihtiyaç olacaktır.

2023'te her şeyi başlangıç seviyesinden planlamak ve buna göre planlamak önemlidir. Daha sonra projeyi geciktiren herhangi bir sonuçla yüzleşmek zorunda kalmazsınız. Süreci planlamak ve kolaylaştırmak çok önemlidir.

Takım Boyutuna bağlıdır

Üzerinde kaç kişinin çalıştığına bağlı olacaktır. Tek bir geliştiricinin bir web sitesi oluşturması bir ay sürebilirken, 5 geliştiriciden oluşan bir ekibin yalnızca iki haftaya ihtiyacı olabilir. Hazır bir çözüm kullanıp kullanmadığınız veya kendi özel tasarım ve özelliklerinizi oluşturmanız da dahil olmak üzere, bir web sitesi oluşturma süresini değiştirebilecek bir dizi başka faktör vardır.

Web sitesi teklifi almak için tıklayınız...

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya