Dijital Dönüşüm Yolculuğu: Bir Zaman Meselesi

Paylaş :

Birçok durumda "dönüşüm", birbiri ardına gelen devasa bir adım olarak kabul edilir. Bu bakış açısıyla, ilk kullanım durumu genellikle büyük, temel bir parçadır. Temel atmak harika olabilir, ancak yaşlanan teknolojiye, potansiyel olarak kötü veya eksik verilere ve konfor alanlarının çok dışında olan takımlara güveniyorsanız, hemen üç adım geridesinizdir.

Dijital Dönüşüm Yolculuğu: Bir Zaman Meselesi

Dijital saat asla durmaz Dijital dönüşüme yaklaşımınıza bakılmaksızın her organizasyonu birleştiren ortak bir nokta vardır: zaman. Çok uluslu bir organizasyonun parçası olun veya bir startup'ınız olsun, herhangi bir özel projeye harcanacak belirli bir zaman vardır. Erken bir hata ileride ağırlıklı bir şekilde etkiler.

Son Couchbase raporuna göre, işletmelerin %80'i, eski teknoloji, veri sorunları veya yetenek eksikliği gibi faktörler nedeniyle dönüşüm projelerinin başarısız olduğunu, geciktiğini veya ölçeklendirildiğini belirtiyor.

Birçok durumda "dönüşüm", birbiri ardına gelen devasa bir adım olarak kabul edilir. Bu bakış açısıyla, ilk kullanım durumu genellikle büyük, temel bir parçadır. Temel atmak harika olabilir, ancak yaşlanan teknolojiye, potansiyel olarak kötü veya eksik verilere ve konfor alanlarının çok dışında olan takımlara güveniyorsanız, hemen üç adım geridesinizdir.

Büyük ve temel bir başlangıç yapmanın sorunu, dijital dönüşümün organizasyonunuz için tam olarak ne anlama geldiğini henüz anlamadan geniş çaplı bir zaman ve kaynak taahhüt etmeniz gerektiğidir. Takımınız, fikirleri ve süreçleri test etmemişse nasıl kas hafızası oluşturabilir? Ne kadar parlak olursa olsun, rampa çok zordur.

Başlangıcı büyük yapmanın sorunu, gerçekten dijital dönüşümün organizasyonunuz için ne anlama geldiğini tam olarak anlamadan geniş çaplı bir zaman ve kaynak taahhüt etmeniz gerektiğidir. Takımınız, fikirleri ve süreçleri test etmemişse nasıl kas hafızası oluşturabilir? Ne kadar parlak olursa olsun, rampa çok zordur.

Başka bir deyişle, yakın zamandaki kripto patlamasına bakın. Birçok insan karlar oradayken alım yapmış, ancak piyasanın ne kadar volatil olduğunu tam olarak anlamadıkları için paralarını kaybetmiştir. Tüm faktörleri bilmiyorsanız, yatırım yapmak akıllıca bir oyun değildir.

Son iki on yılda bankacılık, enerji, imalat ve perakende dahil olmak üzere her endüstride yüksek profilli başarısızlık hikayeleriyle dolup taşmaktadır. Bu durumlardan çoğunun ortak noktası, çok geniş kapsamlı bir projeye başlamakla başlar.

Çok büyük başlamak genellikle başarısızlığa, paranın, kaynakların ve geri alınamayan zamanın israfına yol açar. Diğer yandan değişimin hızı o kadar hızlıdır ki hiçbir şey yapmamak ölümcül olabilir. İlk adımınız sadece misyon kritiktir. O, misyondur.

Yürümeyi öğrenmek: Dijital dönüşümün 4 P'si ve 3 S'si Doğru ilk adım büyük düşünmek değil, gerçekleştirilebilir düşünmektir. Bunu yapabilmek için işletmenizin ne kadar olgun olduğunu anlamanız gerekir. Aydınwebs Duru Dijital , nerede olduğunuza dair bir fikir verebilecek bir dijital olgunluk değerlendirmesi sunar. Bu ölçekte düşük puan almak, sıkıştığınız anlamına gelmez. Sadece ihtiyaçlarınızı bağlamda yerleştirir.

Oraya vardıktan sonra başarı, dijital dönüşümün 4 P'sine odaklanarak başlar: Portföy, İnsanlar, Süreç ve Platform.

Portföy Portföyünüzden anlamlı ve yapılabilir olan eşit derecede etkili bir kullanım durumu seçmek istersiniz. Harika bir ilk proje, işletmeyi pozitif etkileyen ancak nispeten küçük bir ekip tarafından makul bir süre içinde tamamlanabilen bir şeydir.

İnsanlar Uzun vadeli başarı için ekip ve yönetim katılımı kritiktir.

Süreç İlk proje tam olarak Süreç'inizdir. Bu ilk projeden öğrendiklerinizi (Neler iyi gitti? Neler gitmedi? Bizi saçımızı yoldurmak isteyen nedir?) alabilir ve gelecekteki dağıtımlara uygulayabilirsiniz. Tekrarlanabilir süreçler oluşturmak ve ortak bir dil oluşturmak, uzun vadeli sonuçlardır.

Platform Sonuncusu Platform'dur. Aydınwebs Duru Dijital, tüm bu parçaları bir araya getirmek ve işletmelere hızlı bir şekilde iş yapma olanağı tanımak için özel olarak geliştirilmiş bir platformdur.

Şimdi bu parçalara sahip olduğunuza göre, daha büyük düşünmeye başlayabilirsiniz. Dijital dönüşümün 3 S'sini getirin: Başlat, Yapılandır ve Ölçeklendir. Yine de Aydınwebs Duru Dijital sizin için burada.

Kolay öğren, zor usta ol Bu, roket bilimi mi? Belki de değil. Ama işte mesele bu.

Dijital dönüşüm inanılmaz derecede karmaşık, ancak her organizasyonun geleceği için hayati önem taşır. Kullanıcı ihtiyaçları, bütçeler, kaynaklar, temel sistemler ve yüzlerce başka faktörü dengelemek, hatta en iyi koşullarda bile zordur. Ancak birçok kuruluş, zamanı ve kaynakları stres altına sokacak şekilde ayağa kalkmayı hedeflemek suretiyle ek bir karmaşıklık ekler.

Doğru durumu seçmek kesinlikle başarı garantilemez. Ancak zaman, kesinlikle israf edemeyeceğiniz tek şeydir ve yanlış başlangıç noktasını seçmek, istediğiniz bitiş çizgisine ulaşamadığınızın kesin bir işaretidir.

Organizasyonunuzu anlayın, ulaşılabilir bir hedef seçin ve oradan inşa edin. Kolay, değil mi?

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya