En Popüler Web Tasarım Trendleri 2023

Paylaş :

Trendleri takip etmek neden önemlidir ? Trendler sadece bugünle ilgili değildir. Geleceğin imajını oluştururlar. Pazarlama ve tasarım trendleri birbirine bağlıdır ve dinamikleri senkronizedir. Bu yüzden dikkatli bir izleyici olmakta fayda var!

En Popüler Web Tasarım Trendleri 2023

Gelin hep birlikte 2023 yılında da devam edecek olan 2022 web tasarım trendlerine bir göz atalım . Ortak bir noktaları var: hepsi işini yapıyor.

Örnekleri incelerken ve ilham alırken, her trendin kendi pazarlama alanında etkili olduğunu aklımızda tutalım. Tasarım seçimleri, yalnızca modaya uygun bir şey olduğu gerçeğine değil, şirketin konumlandırmasına ve hedef kitlenin ihtiyaçlarına dayanmalıdır.


1. Yeni Minimalizm

2022, rekabette öne çıkmaya ve kullanıcının dikkatini çekmeye çalışan yeni bir minimalizm dalgası gördü. Trend, cesur, canlı, parlak renkler ve bol miktarda “hava” içeriyor. Bu, görsel netliği korurken temel unsurların vurgulanmasına yardımcı olur. İçerik muhteşem ve heyecan verici görünüyor, ancak aynı zamanda basit ve anlaşılması kolay.



Temiz, net ve canlı minimalizm markalaşmada da popülerliğini koruyor. Burası gerçekten parladığı yer. Bol hava ve parlak vurgulara sahip minimalist bir tasarım, markanın yeni ve alakalı görünmesini sağlayan anında dikkat çekicidir.

Yeni minimalist tasarım, karanlık bir temayla zevkli bir şekilde kontrast oluşturduğunda geliştirilmiştir.


Ancak tüm bunlar, yumuşak renkli minimalist tasarımın öldüğü anlamına gelmez. Bazı işletmeler için parlak unsurlara sahip canlı bir palet uygunsuzdur. Parlak renk sıçramalarıyla giderek daha fazla zenginleştirilse de, minimalist monokrom tasarımları kullanmaya devam ediyorlar.



2. Neo-Brutalizm

Brütalizm , 1950'lerde başladığından beri bir gençlik pınarından besleniyor gibi görünüyor. On yıllar boyunca, stil gelişti ve alakalı kalmak için sürekli kendini güncelledi. Neo-vahşet, yaratıcılığı, cesareti, keskinliği ve yeniliği teşvik eden markalar için mükemmeldir. Anında bir göz alıcıya mı ihtiyacınız var? Neo-brütalizme bir çağrı yapın. (Yine de dikkatli olun, çünkü estetik kapı bekçilerini üzebilir.)

Peki bu trendin uzun ömürlü olmasının ardındaki sır nedir? Acımasız tarz, ham ve cilasız, kenarlarda biraz pürüzlü bir şeyi ima eder. İzleyici, onu geliştirmek, işi bitirmek için bilinçaltı bir arzuya sahiptir. Bu, izleyiciyi duygusal olarak meşgul eder ve resim, bilgiyle birlikte zihinlerine işlenir. Pazarlamada bu çok değerli.

Brutalist tasarım, yüksek derecede profesyonellik gerektirir. Tasarımcı, izleyicinin iyileştirme arzusunu, herhangi bir iyileştirmenin ötesinde, başarısız bir tasarım gördükleri izlenimini ayıran ince çizginin kesinlikle farkında olmalıdır.


Dijital neo-vahşet, minimalist ve cesurdur. Pürüzlülüğe ve "görsel şoklara" dayanır: yüksek kontrast, kaba gölgeler, çelişen renkler, basit arka planlar, asimetri ve düzenlenmemiş fotoğraflar. Neo-vahşet, standart kalın yazı tiplerinden hoşlanır ve okunabilirliği göz zevkine tercih eder.


3. Etkileşimli Etkileşimler

Yalnızca önemine bağlı olarak, bu eğilim herhangi bir listede en üst sırada yer almalıdır. Teknoloji ilerledikçe, insanlar ve dijital ürünler arasındaki etkileşimler artıyor. İlgi çekici etkileşimler , yalnızca duyarlı bir arayüzden çok daha fazlası haline geldi. Bugün, zaten psiko-fizyolojik iletişim ile ilgili. İlgi çekici etkileşimler, tüm insan duyularını etkilemeyi amaçlar: görme, işitme, koku, dokunma, tat ve kinestezi.

Bu trend, kullanıcının ürünle temasa geçmesine ve gerçek hisleri hissetmesine yardımcı olmayı amaçlar. En alakalı içerik, duygusal bir tepkiyi ve buna karşılık gelen fizyolojik tepkileri tetikleyen içeriktir. Dumanı tüten sıcak bir pastanın videosu, izleyicinin salyalarını akıtırken sanal bir rakibi kovalarken onlara adrenalin patlaması yaşatıyor.

İlgi çekici etkileşim aynı zamanda ürüne fiziksel olarak dokunmanın yerini alır: nesneyi döndürmek ve onu farklı açılardan görmek, ayrıntılara yakınlaşmak, boyut, model ve renk seçmek için bir fırsattır.

Etkileşim sırasındaki dokunsal duyumlar ekrana dokunan parmaklar değildir. Kullanıcı ve sanal dünya arasında zihinsel bir temas, tasarım unsurlarıyla oyun oynamanın keyfi ve yüzey ve dokusunun gerçekçi bir hissi.

İlgi çekici etkileşimler, kullanıcıların arayüzü kendi zevklerine göre özelleştirmesini ve kendi takdirine bağlı olarak yönetmesini sağlar.

İlgi çekici etkileşimler, yalnızca diğer insanlarla değil, aynı zamanda yazılımın kendisiyle de her türlü sanal iletişimi içerir. Arayüz ne kadar duyarlı ve anlaşılırsa, kullanıcılar o kadar ilgili, kararlı ve sadıktır.

Etkileşimli tasarım, bugünümüz ve geleceğimizdir.

4. İnsanlara ve Hikaye Anlatmaya Odaklanma

2022, insanların hikaye anlatımı ve duygusal fotoğraflarının kullanıcılardan canlı bir yanıt aldığı gerçeğini vurguladı . Minimalizm söz konusu olduğunda, en popüler eğilim, kısa bir metin eşliğinde insanların etkileyici fotoğraflarını kullanmaktır: unutulmaz bir slogan, daha büyük bir anlatıdan etkileyici bir alıntı veya bir hikayeden alıntı.

Ana ekran uzun okumalarla dağınık değildir. Kullanıcı vurgulanan resimler, başlıklar, videolar veya animasyonlar arasında sayfayı aşağı kaydırdıkça hikaye özlü ve kademeli olarak ortaya çıkıyor. Alternatif olarak, kullanıcı daha fazla ayrıntı öğrenmek için tıklayabilir.

İnsanların etkileyici fotoğrafları da dikkat çekmek için etkili görseller olarak kullanılmaktadır.

Bu trend aynı zamanda ana sayfada üst menünün altında büyük banner'ları da içeriyor. Kullanıcıların web sitesinde gördükleri ilk şey, duygularını anında devreye sokuyor.

hikaye anlatıcılığının yakın bir kuzenidir. Bu kademeli bir görsel anlatı. Bu günlerde insanlar, gerçekten okumadan veya hikayenin sonuna gelmeden sayfa boyunca gözlerini tarama eğilimindeler. Kaydırma işleminin kendisi de yorucu. Kontrol edilebilir bir film gibi kullanıcının gözlerinin önünde gelişen bir hikaye harika bir çözümdür.

şirket veya ürün açıklaması, bilimsel veriler veya bilişsel açıdan zorlayıcı herhangi bir içerik gibi büyük anlatıları sunmak için mükemmeldir. Özellikle yeni bilgileri öğrenmek ve ezberlemek için iyidir.

"Kısaltılmış" kaydırmalı anlatım ilkesi, satış tekliflerini göstermek için başarıyla kullanılmaktadır. Ürünün avantajlarını hızlı ve etkili bir şekilde sergilemenin ve en göze çarpan bilgileri aktarmanın bir yolu.

5. 3D Grafikler

3D grafik trendi , kullanıcının dikkatini çekmek için en iyi araçlardan biri olduğu için kesinlikle koruyucudur. 3D görüntüler, şekilleri ne kadar fantastik olursa olsun gerçekçi olarak algılanır. Hacimli bir şekil göz alıcı ve büyüleyicidir. Kullanıcı sadece tasarıma hayran olmak için sayfada daha fazla zaman harcıyor.

3D trendi , buhar kaybetmek şöyle dursun, markalaşmaya bile girdi. Animasyonlu bir 3D logo, izleyicinin dikkatini çeker ve onu geleneksel bir 2D görüntüden çok daha uzun süre tutar.

6. Soyut İllüstrasyon

Bir diğer 2022 trendi ise illüstrasyonları soyut geometrik şekillerle kullanmaktı. Web siteleri ve uygulamalar, sosyal medya gönderileri ve ambalaj tasarımları için birincil görseller olarak yaygın olarak kullanılırlar.

Soyut çizimler , çekici canlılıkları ve kontrastları, görsel estetikleri ve minimalist sadelikleri nedeniyle çok başarılıdır. Renk vurguları görevi görürler ve genel tasarıma üstün görsel netlik katarlar.

Markalaşmada soyut çizimler ve geometrik şekiller de kullanılmıştır. Buradaki rolleri benzer: renk ve form aracılığıyla marka adına dikkat çekmek.


7. Büyük Boy Tipografi

Bu akımı özel kılan ise buradaki tipografik unsurların bağımsız olmasıdır. Yazı tipleri yalnızca bilgi iletmek için kullanılmaz. Sayfa görsellerinin önemli bir parçasını oluştururlar, tasarımı şekillendirirler ve kendi başlarına güçlü görsel vurgular olarak hareket ederler.

Büyük boyutlu tipografinin avantajı, birçok tasarım stiliyle uyumlu olmasıdır. Büyük kalın yazı tipleri hem minimalist hem de maksimalist tasarımlar ve bunların kombinasyonları için iyidir. İnce ve zarif yazı tipleriyle mükemmel uyum sağlarlar ve zarafetlerini gaddarlıklarıyla vurgularlar.

Büyük boyutlu tipografinin bir başka faydası da web sitesinde resim kullanımını azaltma, yükleme sürelerini kısaltma ve mobil kullanılabilirliği iyileştirme yeteneğidir.

Önemli olan kolay okunabilen ve markalaşma konseptine uygun yazı tiplerini seçmektir.

Sonuç olarak

Birkaç yıldır tasarım trendlerini takip ediyoruz. Her yıl aynı şeyi görüyoruz: eklenen yeni çözümler dışında en iyi trendler hayatta kalıyor ve gelecek yılda da kalıyor. En iyileri, proje hedefine doğru çalışan ve geniş bir izleyici kitlesi toplamaya yardımcı olanlardır. Geride bırakılan şeyler mutlaka modası geçmiş değildir; sadece eskisi gibi hedefe doğru çalışmıyor.

En popüler trendleri inceledik. İşte bu yıl sahip olduklarımız ve yarın bize ilham vermeye devam edecekler:

  1. Yeni Minimalizm;
  2. Neo-Brutalizm;
  3. Etkileşimleri Etkilemek;
  4. İnsanlara Odaklanmak;
  5. 3D Grafikler;
  6. Soyut İllüstrasyon;
  7. Büyük Tipografi.

Trendleri kullanın ama trendlerin sizi kullanmasına izin vermeyin!

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya