İnternet Sitesi Tasarımı İçin İpuçları

Paylaş :

Çok miktarda beyaz meydan kullanımı sitenin görünümü alıcı kılar. Site içeriğinize odaklanmaya çalışın, Dreamweaver şablonları kullanabilirsiniz bunun amaçlı. Bütün bilgisayarlarda meselesiz görüntülenebilen içerik karakterleri kullanarak sitedeki karmaşayı önleyebilirsiniz.

İnternet Sitesi Tasarımı İçin İpuçları

Tamamen CSS Temelli Program: 

 

Dünya CSS tabanlı bir web sayfası tasarımına doğru gitmekte. Zira CSS ulaşılabilir, çabuk ve daha az yer kaplayan dosya boyutları ile site kontrolünü kolaylaştırmaktadır. Site tasarım amaçlı öğrenmeniz gereken olan en mühim şey en kalifiye tasarımın CSS programları ile yapılabileceğidir.

 

En İdeal Yükleme Süresi: Yükleme sürenizin düşük olduğundan emin olun. Bunun amaçlı grafikleri minimize etmeniz gerekmektedir. Bununla Birlikte HTML kodlarınız optimize etmelisiniz ve sitenizin istenmeyen etiketlerden ve kullanılmayan script'lerden arındırılmış olmasına önem vermelisiniz.

 

Tüm Ekran Çözünürlüklerine Uyumlu Bir Tasarım: İnternet sayfaları amaçlı her zaman ziyaretçilerini sitede tutmak ve muhtevası onlara okutmak pratik değil bir vaziyettir. Uzunca metinlerin okunması amaçlı scrolling barı gereklidir. Sitenizin her ekran çözünürlüğünde rahat görüntülenemediğini düşünün; bu durumda sitenizi ziyaret eden birey sayfadan çıkacaktır. Sayfa kendisinde doğru şekilde görüntülenemeyecektir. Prof bir site tasarlarken her ekran çözünürlüğüne uyumlu olması ve esnek arka tasarıların kullanılması gerekmektedir.

Sitenin Ölçülerini Değiştirilebilir Bir Halde Yapın: Sitenizdeki kodların ve tasarımın değiştirilebilir olduğundan emin olun. Gelişen teknoloji ile her çeşit ekran ve çözünürlükte sitenizi yapılandırabilirsiniz ve bunu test etme şansı elinizdedir.

Tüm Tarayıcılara Uygunluk: İnternet sitenizi Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari ile denemelisiniz; zira bunlar dünyadaki internet servis sağlayıcıların %95'ini oluşturmaktadır.

 

Düzenli ve Pratik Navigasyon:

 

web tasarım firması olarak;

 

Sitenizdeki linklerin navigasyonu, site ziyaretçilerinizin sitede geçirdiği süreyi arttırmak tarafından mühim etkendir. Kendinize şunu sorun; siteyi ziyaret edenler sayfanızı açar açmaz ne yapıyorlar? Kocaman ihtimalle sayfanın içeriğini gözden geçiriyorlar ve ilgilerini çeken bir yabancı sayfa olup olmadığına bakıyorlardır.


Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya