İyi Bir Logonun Gücü

Paylaş :

Birden fazla durumda, muhtemelen bir yere gidiyorsunuz ve bir işletmenin logosunu geçtiniz ve 'oh, bu [şirket adını buraya girin]' diye düşündünüz.

İyi Bir Logonun Gücü

Logonuz genellikle kitlenizin şirketinizle karşılaştıklarında göreceği ilk şeydir. Bu, iyi bir ilk izlenim bırakmak ve onları potansiyel bir müşteri olmaya teşvik etmek için bir fırsattır. Logonuz, marka bilinirliğinizin hayati bir parçasıdır ve siz ve müşterileriniz dışarıdayken aranızdaki ana bağlantı haline gelir.

İyi logo tasarımının özellikleri

Basit tasarım

Logonuz işletmenizin yüzü olacak ve bu nedenle onu basit tutmalısınız. Bu yalnızca logonuzu akılda kalıcı hale getirmenize yardımcı olmaz; ayrıca markanızın temiz ve düzenli görünmesini sağlar. Örneğin, basit bir tasarım, tasarıma yalnızca birkaç renk eklemek veya temel bir şekil kullanmak anlamına gelebilir.

Logonuzu basit tutmak, kırtasiye ve giyim üzerine basılmayı daha kolay (ve muhtemelen daha ucuz) hale getirecektir.

Renk şeması

Kullanmayı seçtiğiniz renkler hedef kitlenizi etkileyebilir. Bunun bilinçaltı olduğu durumlarda, bir renk bir kavramı sembolize edebilir veya iletmek istediğiniz bir mesajı seslendirebilir.

Örneğin kırmızı, tutku, enerji ve saldırganlık dahil olmak üzere bir dizi duyguyu tasvir edebilir. Muhtemelen bu rengi kullanan şirketlerin çoğunun spor veya fast food işletmeleri olduğunu göreceksiniz. Kırmızının kalp atış hızımızı ve ardından iştahımızı arttırdığı düşünülür.

Oysa logolarına maviyi dahil eden şirketler, müşterilerine güvenilirliklerini göstermeye çalışıyor olabilir. Mavinin sadakati ve profesyonelliği temsil ettiği gösterilmiştir. Pek çok şirket bunu, itibarlarıyla ilgili mesajları hedef kitlelerine etkili bir şekilde iletmek için kullanır.

Hedef kitlenize hitap etmek için pazarlama kampanyanızda renk psikolojisini kullanabilirsiniz; Daha fazla bilgi için renk psikolojisi makalemize göz atın .

Şekil

Şekiller sizin içinizde farklı roller oynar; tasarım. Markanızın adını çerçevelemek için kullanılabilirler veya genel tasarıma dahil edilebilirler.

Renklerde olduğu gibi, şekil de marka değerlerinizi temsil edebilir. Örneğin, kenarlı bir şekil (kare veya üçgen) kullanmak, işletmenizin gücünü ve istikrarını temsil eder. Kenarlı şekiller, hedef kitlenize sizin profesyonel ve verimli olduğunuzu ve erkeklikle eş anlamlı olduğunuzu da iletebilir.

Dairesel şekil, topluluk izlenimi verir ve ilişkileri temsil eder. Daireler ve eğriler de kadınlığı gösterir ve kadınları hedefleyen ürünler arasında popüler bir seçimdir.

Üçgenler dengeli olduğunuzu gösterir; ayrıca işletmenizdeki topluluk, bilim ve mantığı da gösterebilirler.

Kötü logo örnekleri

Hepimiz bir şirket veya ürün logosunu tekrar gözden geçirmemize neden olan bir şirket veya ürün logosu görmüşüzdür ve bu her zaman iyi sebeplerden dolayı değildir. Yakın tarihli bir örnek , yarışmacıların markalar yarattığı ve bir dizi bebek maması ve lüks bir gemiyi pazarladığı  

Ekiplerden biri lüks bir gemi gezisi için bir logo oluşturdu. Logo ve logodan ne elde etmeyi amaçladıkları hakkında konuştuklarını duyduktan sonra, bir konuğun gemi yolculuğunda yaşayacağı deneyimi yansıtan bir şey istediklerini anlamak kolay.

Yoga pozu, sakin deniz (dalga) ile çevriliyken rahatlatıcı bir zamanı temsil etmeyi amaçladı.  

Ne yazık ki, birçok insanın sosyal medyaya girip onu bir 'bok' veya 'küflü bir muz' ile karşılaştırmasıyla izleyicide bunu yapan izlenim bu değildi, bu da logonun istenen mesajı tamamen iletemediğini gösteriyor.

Bir hafta sonra, bebek maması ve ambalajı geliştirmekle görevlendirildiler.

Özellikle bununla, gurme topluluğuna girmek ve kendilerine hitap edecek bir bebek maması yapmak istediler, bu da onları 'İlk kez gurmeler' ürün adına yönlendirdi.

Bunun düz metin olarak iyi olacağı yer. Ekip, gurmelerdeki 'o'yu değiştirip bir kase mamaya çevirmeye karar verdi.

Zekice bir fikir olmasına rağmen, teoride, 'o'ların ana hatları tasarımda kayboldu, bu nedenle ambalajın üzerinde 'İlk Kez f Ölür' yazıyor gibi görünüyor.

Perakendecilere yaptıkları sunumda ilk fark ettikleri şey bu oldu ve ebeveynlerin çocuklarına ambalaj üzerinde 'ilk kez ölür' yazan yiyecekleri alma ihtimalinin düşük olduğunu belirttiler.

Şirket değerlerinizi temsil eden ve marka mesajınızı etkili bir şekilde ileten bir logoya sahip olmak zorunludur. Logonuz, kitlenizin markanızla ilk kez karşılaştığında, sosyal medyada, web sitenizde veya caddede ve süpermarkette ilk göreceği şeydir. İlk izlenim için ikinci bir şansınız yok!

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya