Marka Hizalaması B2B Kurumsal Web Siteleri İçin Neden Önemlidir?

Paylaş :

Kurumsal startup'lar kendilerini sınıfının en iyisi ve düşünce liderleri olarak tanımlıyorlar, ancak web siteleri start-up'u haykırıyor.

Marka Hizalaması B2B Kurumsal Web Siteleri İçin Neden Önemlidir?

Örneğin, müşterinizden siber güvenlik platformunuzla kurumsal ağlarının güvenliğini sağlamasını veya verilerini daha iyi anlamak için yapay zeka tabanlı yazılımınıza güvenmesini istiyorsanız, şirketinizin güvenilirliği yansıtması gerekir. Müşterinizin sizinle ilgili ilk algısı “startup” ise, ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında doğru sorular yerine şirketinizin geçmişi hakkında yanlış sorular sormaya başlarlar.

Müşterinizin İlk Temas Noktası Web Sitenizdir

  • Tüm yeni gelirlerin %42'si doğrudan/dolaylı olarak şirketinizin web sitesi üzerinden gelir
  • Müşterilerin %37'si kötü tasarım nedeniyle web sitenizi terk edecek
  • Müşterilerin %46'sı web siteniz aracılığıyla işletmenizin güvenilirliğini değerlendiriyor
  • İlk izlenimlerin %94'ü tasarımla ilgili

Markanızın ilk izlenimi, web sitenizin satış nitelikli potansiyel müşterileri yönlendirmedeki başarısı için çok önemlidir.

Sitenizdeki üç büyük hata:

  1. Web sitenizin görsel tasarımı, ürünlerinizin ve mevcut veya hedeflenen müşterilerinizin olgunluğunu yansıtmamaktadır.
  2. Yaygın olarak kullanılan hazır fotoğraflar ve simgeler büyük bir hayır-hayır. Bunları kullanırsanız, anahtar teslimi görünmemeleri için düzenlenmeleri veya yeniden tasarlanmaları gerekir.
  3. Web sitenizdeki markanız, markanız hakkında dahili olarak düşündüğünüz şekilde uyuşmuyor. Örneğin, kendimizi içsel olarak “düşünce liderleri” olarak düşünün, ancak web siteniz neredeyse bir pazarlama ekibiniz yok gibi görünüyor.

Marka uyumu neden önemlidir?

Rakiplerden farklılaşın

Kurumsal alıcılar, doğrudan rakipleriniz ve bozmak istediğiniz mevcut çözüm dahil olmak üzere birden fazla seçeneği değerlendirir. Mevcut sağlayıcının yerini alacak kadar olgun bir şirket olurken, kendinizi ileriye dönük bir çözüm olarak konumlandırabilmeniz gerekir.

Satış sürecindeki sürtünmeyi azaltın

Büyük kuruluşlar için yazılım satın almak, hedef kişiliğinizin ötesine geçer. Çoğu kurumsal satın alma, yönetimden birden çok oturum açmayı gerektirir. Web siteniz sizi olgun bir kuruluş gibi göstermiyorsa, şampiyonunuzun çözümünüzün faydalarını karar vericilere satmak için dahili olarak daha fazla çalışması gerekir.

Algıyı Geliştirin

Kuruluşunuzun algısını iyileştirmek, ürünlerinizi/hizmetlerinizi satmayı, yetenekleri işe almayı ve elde tutmayı ve yatırımcılardan gelen değerlemeleri artırmayı kolaylaştırır. Kurumsal sınıf bir web sitesi, ziyaretçilerin sizi işin parçası olmaya yatırım yapmış olgun bir kuruluş olarak görmelerini sağlar.

Daha Büyük Müşterileri Çekin

Büyük şirketler, risk almaktan kaçınırlar ve kanıtlanmış bir geçmişe sahip kuruluşlarla çalışmayı tercih ederler ve sizinle ilgili ilk izlenimlerini web sitenizden alır. Doğru oluşturulmuş bir web sitesi, yüz kişilik organizasyonunuzu milyar dolarlık bir şirket gibi gösterebilir.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya