Müşteri Odaklı Kullanıcı Yolculukları Neden Önemlidir?

Paylaş :

Müşterilerin gerçekten bilmek istediği şey, iş sorunlarını nasıl çözeceğinizdir. Bazı teknoloji şirketleri, müşterinizin farkına bile varmadığı bir sorunu çözüyor.

Müşteri Odaklı Kullanıcı Yolculukları Neden Önemlidir?

En İyi B2B Kurumsal Web Siteleri İçin Stratejiler

Meydan okuma

Web sitelerini ziyaret edenlerin %76'dan fazlası, bir numaralı önceliğin aradıkları bilgiyi bulabilmek olduğunu söylüyor. 

Bu, web sitenize en iyi arama motorunu kurmanız gerektiği anlamına gelmez, aslında tam tersidir. Harika bir web sitesi, bir kişinin öğrenmek istediği bilgileri, onlar "aramak" zorunda kalmadan anlamlı bir şekilde sunabilir. 

Web sitenizin ziyaretçileri, teklifiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için geliyor. Aradıkları bilgi anlamlı bir şekilde açık bir şekilde sunulmazlarsa ayrılırlar. 

Hata yapmayın, markanızın ilk izlenimi web sitenizin başarısı için çok önemlidir.  

Sitenizdeki üç büyük hata: 

  1. Siteniz, markanızı veya ürünlerinizi ve hizmetlerinizi çalışanlarınızdan farklı şekilde tanımlıyor 
  2. Karar vericiler şaşkın 
  3. Nişinizi veya vizyonunuzu ifade etmediniz 

neden önemli

Hemen çıkma oranlarını azaltın 

Çoğu alıcı, doğrudan rakipleriniz ve hatta bozmak istediğiniz potansiyel olarak yerleşik çözümler dahil olmak üzere birden fazla seçeneği değerlendiriyor. Mevcut bir sağlayıcının yerini alacak kadar olgunken, kendinizi ileriye dönük bir çözüm olarak konumlandırabilmeniz gerekir.  

Kalıcı bir izlenim bırakın 

Kullanıcı deneyiminde gezinme, yeni ve geri dönen kullanıcılar için sezgisel olmalıdır. Kullanıcılar oturumlarını sonlandırdıklarında, web sitesi markanız, şirketinizin güçlü yönleri ve değer önerileriniz hakkında kalıcı bir izlenim bırakmalıdır.

Dönüşüm hunisinin üst kısmındaki dönüşümleri artırın 

Büyük kuruluşlar için yazılım satın almak, hedef kişiliğinizin ötesine geçer. Web siteniz sizi olgun bir kuruluş gibi göstermiyorsa, şampiyonunuzun çözümünüzün faydalarını yönetim ekibine dahili olarak satmak için dahili olarak daha fazla çalışması gerekir.

Rakiplerden farklılaşın 

Çoğu alıcı, doğrudan rakipleriniz ve potansiyel olarak bozmak istediğiniz mevcut çözümleri dahil olmak üzere birden fazla seçeneği değerlendiriyor. Mevcut bir sağlayıcının yerini alacak kadar olgun bir şirket olurken, kendinizi ileriye dönük bir çözüm olarak konumlandırabilmeniz gerekir. 

Müşterilerinizin ilk temas noktası web sitenizdir. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını önceden tahmin etmeniz ve aradıkları bilgilerle yapılandırılmış dönüşüm yolları tasarlamanız gerekir. Sonuçta, dönüşüm hunisinin en üstünde yer alan içerik ve Ücretsiz Demo veya Denemeler gibi dönüşüm hunisinin alt kısmındaki CTA'lar aracılığıyla potansiyel müşteri dönüşümünü yönlendirin. 

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya