Ölecek 5 Programlama Dili

Paylaş :

Bu diller er ya da geç sonsuza kadar kullanılmayacak. Kod yazan herkesin favori bir dili vardır . Bu çok oluyor çünkü belli bir programlama dilinde okuduk ya da çabuk kavradık ya da işimizi kolaylaştırdı. Tercih edilen bir dile sahip olmanın birkaç nedeni vardır. Ancak, dilimiz zaman zaman sıkıcı hale gelebilir. Artık onu yapan firma tarafından sürdürülmüyor veya insanlar açıklanamayan bir nedenden dolayı kullanmayı bırakıyor.

Ölecek 5 Programlama Dili

Birçok durumda en popüler programlama dili olmaya devam eden C gibi diğer diller, zamanın testinden geçmiştir. koşullar, zamanın testine dayanmış.

Mesele şu ki, programlama dillerinin bir yaşam döngüsü var gibi görünüyor ve bazıları için sonun geldiği görülüyor.

İşte geleceği kasvetli görünen birkaç dil:

1. Visual Basic .NET

Eskiden Visual Basic 6 vardı , ancak görünüşe göre Microsoft bundan kurtulmak istedi ve bunun yerine VisualBasic .NET programını başlattı . Ancak, her şeyi Visual Basic'in bu yeni sürümüne geçirmek son derece zor bir işlem gibi görünüyor.

Bu dikkate değer çünkü 1991'de Microsoft , Alan Cooper'dan bir grafik tasarımcıyı dile dahil etmek için satın alarak BASIC dilini geliştirdi .

Cooper ilk başta başka bir dil kullandı , ancak Gates ona eski Microsoft CEO'sunun öğrenmesi en kolay dil olduğuna inandığı BASIC'e değiştirmesini söyledi .

Sonuç olarak, sonunda nesneler ve karmaşık programlama teknikleri içeren Visual Basic oluşturuldu .

Ama sonra bir şey oldu: Delphi'den (Borland'da) sorumlu olan Anders Hejlsberg , C# projesini başlattığı Microsoft'a katılmak için işi bıraktı .

Bu dil birçok yönden Java'ya benzer ve bir süre sonra C# Microsoft'un yeni dil standardı haline geldi. C#'ın doğuşuyla eş zamanlı olarak, Microsoft programcıları BASIC ile aynı sözdizimine sahip olan ancak kodu C#' ınkine benzeyen VisualBasic .NET'i icat etti .

Her iki dil de varlıklarını duyurdu, ancak C# popülerlik yarışmasını kazanmış gibi görünüyor . Bu nedenle Visual Basic yok olmaya mahkum görünüyor.

2. Delphi

Sadece Pascal artı Objects olan Delphi , büyük olasılıkla çıkış yolunda. Embarcadero bunu desteklemeye çalıştı ve hala yeni sürümler yayınlanıyor. Belki de Borland'ın yaptığı bir dizi stratejik hata ortaya çıktı.

Yeni başlayanlar için, herhangi bir nedenle adlarını Imprise olarak değiştirdiler . Ancak bu işe yaramadı. Önceki takma adlarına geri döndüler ve veritabanı araçlarını programlama araçlarından aniden ayırdılar.

İkincisinin adı CodeGear olarak değiştirildi , ancak nedense insanlar bir şeylerin yanlış olduğundan şüphelenmeye başladı : çok fazla isim değişikliği, çok fazla strateji değişikliği destekçilerini uzaklaştırmaya başladı.

Embarcadero'nun devam eden çabalarının Delphi'yi ayakta tutup tutamayacağı henüz belli değil, ancak Delphi'nin programlama dünyasında gözden düştüğü açık . Belki de farklı bir platforma geçmenin zamanı gelmiştir.

3. Perl

Herkesin Perl'de programladığı bir zaman vardı , ama sonra bir şey oldu. İçerik oluşturucular, nedenini anlamadan giderek daha güçlü özellikler üzerine yığılmaya başladı. Belki de bu komplikasyona eklendi.

Yazarları bile (dolaylı olarak) Perl'de bir sorun olduğunu anlamış ve 2000'de başlayan Perl6 gelişimini durdurmayı seçmiş görünüyor! Mesele şu ki, artık kimse Perl'i istemiyor gibi görünüyor .

4. Adobe Flash

Burada dillerden değil, platformlardan bahsediyoruz. Adobe Flash için ölüm çanı muhtemelen Steve Jobs'un bu dili Apple'ın mobil cihazlarında (Apple'da) kullanmamayı tercih etmesiydi.

Apple tablet gibi yeni platformlardan biri Flash uygulamalarını desteklemiyorsa , geliştiriciler bunları Javascript , HTML5 veya Apple'ın onaylayacağı başka herhangi bir platformda oluşturmak zorunda kalacaklar. Sonuç olarak, Flash, sürekli ilerlemesine rağmen solmaya başladı. Bugün kesinlikle soluyor.

5. Ruby

Ruby, yaklaşık 10 yıl önce çok öfkeliydi . 1995'teki ilk çıkışından hemen sonra takipçiler kazandı ve adanmışları ona hayran kaldı (ve muhtemelen hala yapıyorlar). C benzeri dillerle büyüyenler ise Ruby ile mücadele ediyor gibi görünüyor .

Tercüme edildiği için yavaş hareket eden bir dil olmasına rağmen, kuşkusuz fantastik bir dildir (oyunun bu aşamasında herhangi bir dil için derleyici yapmak sorun olmamalı çünkü beni etkileyen bir konu).

Örneğin Twitter , Ruby'de pek çok şey inşa etti, ancak verimsizlik nedeniyle onu terk etti ve bu açıklamanın yapıldığı gün, büyük olasılıkla Ruby'nin ölmeye başladığı gündü.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya