Web Tasarım Nedir?

Paylaş :

İnternet sitenizin arama motorlarında ulaşılabilir olmasını sağlayan, genel olarak hizmetleri, ürünleri veya kişileri tanıtmaya yarayan grafik ve metinlerin bir araya gelmesiyle oluşan çalışma web tasarım şeklinde isimlendirilebilir.

Web Tasarım Nedir?

Web Tasarımcısı

İnternet sitesi HTML diline sahip olduğundan dolayı bu işi bilen uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Bu sistemi uygulayan kişiye web tasarımcısı denirken iyi yapılan bir tasarımında gerek müşteri kitlesini gerekse ürünlerin tanıtımının yapılmasında rolü çok büyük olacaktır. Yani başarılı bir tasarımdan bahsettiğimizde mutlaka kullanıcı dostu olması gerekir.


Web Tasarım Unsurları

Bir internet sitesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken bir takım faktörler vardır. Önceliğin görsel olduğu bu çalışma içerisinde içeriklerin özgünlüğü kaliteyi artıracaktır. Bir web tasarımının tamamlanması için bazı aşamalardan geçmesi gerekir. Bu aşamalar ise sırasıyla şöyledir.


1. Projelendirme

2. Yazılım

3. HTML ya da CSS kodlaması

4. Entegrasyon

5. Ve test işlemi

Yukarıda saymış olduğumuz bu 5 maddeyi kendi içerisinde detaylı bir şekilde inceleyelim.


Projelendirme

Web sitesi hazırlanırken projelendirme çok önemlidir. Çünkü tasarımda istenilen grafik ve metinlerin kullanıcının gözünü yormaması ve mutlaka sektörünüzle alakalı olması gerekir. Kullanıcı sitenize girdiğinde arayacağı bilgiye çok hızlı ulaşması onun sitede kalma suresini hızlandıracağından dolayı başarılı sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Web sitesinde en dikkat çekici husus renklerdir. Renkleriniz logonuzla ve şirketinizin renkleriyle uyum içerisinde olması gerekir. Renk markanın imajını ve kurumsal kimliğini yansıtmalıdır.

Grafik

Web sitenizde kullanacağınız grafiklerin, fotoğrafların ve simgelerin sitenizin hızını kesinlikle düşürmemesi gerekir. Hiçbir kullanıcı geç açılan site ya da sayfada durmak istemez. Bu nedenle grafiklerinizi olabildiğince sade anlaşılır ve sıkıştırılmış şekilde hazırlamalısınız.


Yazı Karakteri

Aslında yazı karakterine çok dikkat edilmez anca yazı tipi bir web sitesi için çok önemlidir. Çoğun yazılımcı buna dikkat etmiyor olabilir ancak güvenli yazı tiplerini kullanmak her zaman faydalı olacaktır.


İçerikler

İçerikler kullanıcılara hizmet ya da ürünleri sunabileceğiniz okuyucunun da bilgi alabileceği düzeyde olması gerekir. Özgün ve SEO uyumlu içerikler her zaman arama motorlarının gözünde kıymetlidir. İçeriklerinizi profesyonel bir şekilde hazırladığınızda kullanıcının size ve markanıza olan güveni daha yüksek olacaktır. İçerikleriniz mutlaka belli bir kalıp içerisinde yani anahtar kelime odaklı olması gerekiyor. Arama motorları anahtar kelimeye göre sitenizi öne çıkaracağından dolayı kelimelerinizi uygun oranda yazı içerisine dağıtmanız gerekir.


Profesyonel Web Tasarım

Biz profesyonel web tasarım Ankara firmaları başta olmak üzere Türkiye’nin neresinde olursanız olun sizin için hazırlayıp sunabiliriz. Bize ulaşan her müşterimizi önce dinler sonra proje aşamasına geçeriz. Bizden beklediğinizi net olarak anlayabilmek için kafanızdakini bizimle paylaştığınızda alacağımız yol hem daha hızlı olur hem de beklentinizin de üzerinde bir web tasarım gerçekleştirebiliriz.


Profesyonel bir tasarımdan bahsedebilmemiz için mutlaka doğru firmalar tarafından yapılması gerekir. Bunu da ancak firmanın daha önceki referanslarına bakarak anlayabilirsiniz.


Web Tasarımda Nelere Dikkat Edilmeli?

Sektörünüz ne olursa olsun önce hedefinizi belirlemeniz gerekiyor. Çünkü hedefiniz olmadan yola başlamış olmak sizi bir sıfır geri düşürecektir. Sitenizin hedefini belirledikten sonra mutlaka arama motorlarının istediği kodlamaların oluşturulmuş olmasına dikkat etmelisiniz. Bu işi profesyonel bir destek alarak yapıyorsanız zaten onlar işi bileceklerdir.


Kısacası web tasarım Ankara firması olarak bize internet sitemiz üzerinden ulaşmanız halinde profesyonel bir web yazılımı hazırlayabilir ve en kısa surede teslim edebiliriz.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya