Web Tasarımda Tipografinin Önemi Nedir?

Paylaş :

Günümüze bakıldığında içerik pazarlama sektörünün ne denli geliştiği net bir biçimde görülebilmektedir.

Web Tasarımda Tipografinin Önemi Nedir?

Günümüze bakıldığında içerik pazarlama sektörünün ne denli geliştiği net bir biçimde görülebilmektedir. Web tasarım alanında çalışan kişilere bu konuda ekstra görev düşüyor. Tipografi ise web tasarımı konusunda tasarımı her zaman destekleyen bir güç kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Font ve tipografi gibi önemli konseptler arasında bulunan farklar maalesef birçok web tasarımcı tarafından hala tam olarak anlaşılamıyor.


Tipografi, font ve Web tasarım İzmir şehrinde ise her zamankinden daha net anlaşılmış durumda! Bu yazıda sizler için web tasarımda tipografinin önemi nedir konusunu işliyor olacağız.


Nedir Bu Tipografi?

Tipografi konusunda genel bir tanım cümlesi kurmak pek de mümkün değildir. Tipografi ana hatları ve tüm detayları ile geniş bir konu olarak karşımıza çıkar. Reklam amacı güden etkinliklerde şirketin vermek istediği iletiyi karşı tarafı ikna eden bir biçime sokması ve ilgi çekici kılması için kullanılan bir yöntemdir diyebiliriz. Tipografi içerisinde renk paleti, birçok yazı fontu, satır uzunluğu ile ilgili seçimler ve yazının birçok entegrasyonunu da barındırır.


Tipografinin Asıl Amacı Nedir?

Tipografinin birçok amacı vardır. Fakat asıl amacı web sitenizi düzenli göstermeyi sağlamaktır. Bir web sitesinin büyük bir bölümünün özgün içeriklerden oluştuğunu düşünürsek eğer, Tipografi bu durumda elbette tüm bu içerikleri tamamen birbirleriyle uyumlu göstermeyi amaçlar. Web tasarım konusunda tipografinin yeri kesinlikle reddedilemeyecek kadar önem arz etmektedir. Birçok tasarımcı tipografiyi tam olarak anlayamadığı için kendine göre yorumlamaya çalışır ve yanlış işlere imza atmış olur. Bunun yanı sıra tipografi kavramını net olarak anlamış web tasarımı şirketleri ise kusursuz işlere imza atar, bu hep böyledir.


Tipografinin Web Tasarımı İçin Önemi!

Web sitesinin görsel açıdan özeti niteliğinde olan tipografi, uzun senelerdir hayatımızda yer alan ögeler arasındadır. Renk seçimi, fontun seçilme şekli ve ilgi çekici web sitesi ögelerinin her birini barındıran tipografinin ilgi çekme ya da ilgiyi azaltma konusunda etkileri büyüktür. İyi bir tipografi ile web sitenize daha çok ziyaretçi çekebilirsiniz. Markanızın geleceğe taşınmasını amaç ediniyorsanız kesinlikle iyi bir tipografiniz olmak zorundadır. Tipografi, web sitesi içeriğinizi daha da dikkat çekici hale getirdiğinden ötürü markanızın ilerlememe gibi bir ihtimali kalmaz. Fakat şu da unutulmamalıdır ki kötü bir içeriği iyi bir tipografi asla kurtaramaz. Sonuç olarak içeriğiniz kaliteli ve herkese hitap eden şekilde olmalıdır. Bunun yanı sıra kötü bir tipografi de iyi bir içeriği çöpe çevirebilir. Sonuç olarak içeriğinizi sunma şekliniz önemlidir. Sunumu iyi yapılmış olan bir içeriğin başarıya ulşaması çoğu zaman kaçınılmazdır. İçeriğinizin ilgi çekme oranını arttırmak tipografi ile doğrudan ilişkilidir. Web sitenizin işi ile alakalı bilgileri çoğu zaman tipografi ile anlatırsınız. Sıkıcı bir tipografi sıkıcı işleri simgeler, buna da dikkat etmek gerekiyor. Şöyle düşünebilirsiniz; bir sitede 2000 kelimelik bir yazı olsun. Bu yazının dümdüz, hiçbir paragrafa bölünmeden, hiçbir farklı fontla ifade edilmeden yayınlandığını düşünün. Bu kimsenin ilgisini çekmeyecek, dolayısıyla da okunma sayısı düşük olacaktır. Bu ve bunun gibi durumları göz önünde bulundurmanız gerekiyor.


İyi bir tipografi, tutarlı bir web sitesiyle tamamen doğru orantılıdır. Kullanıcılar ziyaret ettikleri web sitelerinde düzenli bir görünümle karşılaşmak isterler. Sürekli bir biçimde web sitenizin tipografisini değiştirecek olursanız ziyaretçi kaybedersiniz, bizden söylemesi. Web sitenizdeki her şeyin uyum içerisinde olması ve kaliteli bir tipografiye sahip olması ziyaretçi sayınızda ciddi bir artış sağlamanızı sağlayacaktır.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya