WordPress ve Özel Web Sitesi Tasarımı Karşılaştırması

Paylaş :

Kısıtlı bir bütçeniz varsa ancak web geliştiricinizin yardımına ihtiyaç duymadan hızlı bir şekilde web sitesi kurmak ve bakımını kendiniz yapmak istiyorsanız WordPress kullanmalısınız.

WordPress ve Özel Web Sitesi Tasarımı Karşılaştırması

Kısıtlı bir bütçeniz varsa ancak web geliştiricinizin yardımına ihtiyaç duymadan hızlı bir şekilde web sitesi kurmak ve bakımını kendiniz yapmak istiyorsanız WordPress kullanmalısınız.

Kusursuz kodlama istiyorsanız, daha fazla güvenlik ve esneklik istiyorsanız ve geliştiricinize tüm web sitesi değişiklikleri ve güncellemeleri için düzenli olarak ödeme yapabiliyorsanız, kodlamalı özel bir web sitesi kullanmalısınız.

Küçük bir işletme için web sitesi çok önemlidir ve işinize en uygun platformu kullanmanız gerektiğini biliyorsunuz. İşletmeniz için bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız muhtemelen WordPress'i duymuşsunuzdur.

WordPress, küçük işletmeler için en iyi web sitesi platformlarından biridir , ancak WordPress profesyonel web siteleri için iyi midir?

Yoksa sizin için sıfırdan bir web sitesi oluşturması için bir web geliştiricisiyle mi anlaşmalısınız?

Bu blog yazısında, her iki seçeneğin artılarını, eksilerini ve fiyatlarını inceleyeceğim, böylece işletmeniz için hangi rotanın doğru olduğu konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Özel web sitesi nedir?

Özel bir web sitesi , web sitenizin amaçlarını ve hedeflerini tam olarak karşılamak için HTML, CSS, JavaScript ve diğer programlama dilleriyle sıfırdan oluşturulmuş bir web sitesidir .

Özel bir web sitesiyle, web sitenizi oluşturmak için önceden oluşturulmuş şablonlara bağlı kalmanız gerekmez. Marka hikayenize uygun bir tasarım, renk şeması ve düzen kullanan, size özel bir web sitesi edinebilirsiniz.

WordPress'e Genel Bakış

WordPress, işletmeniz için her türlü web sitesini hiçbir kodlamaya gerek duymadan oluşturabileceğiniz bir web sitesi platformu ve içerik yönetim sistemidir. Yalnızca bloglar için bir içerik yönetim sistemi olarak başladı.

Artık WordPress ile hem basit tek sayfalık hem de 5 sayfalık web sitelerinin yanı sıra büyük ölçekli, karmaşık web siteleri de oluşturabilirsiniz .

WordPress yalnızca içeriğinizi içerir ve web sitenizi barındıracak bir web sitesi barındırma platformuna ve sunucusuna kaydolmanız gerekir.

Kodlama olmadan site oluşturmak için WordPress'e alternatif web sitesi platformu Wix, Squarespace, Shopify vb. olabilir.

WordPress web sitesi artıları ve eksileri

WordPress web sitelerinin en büyük avantajları şunlardır:

  • Düşük maliyetli
  • Kullanımı ve bakımı kolay
  • Hızlı başlatma
  • Kendin Yap, kodlama bilgisine gerek yok

WordPress web sitelerinin en büyük dezavantajları genellikle şunlar olabilir:

  • halsiz
  • Özel web siteleri kadar esnek değil
  • Çökmelere ve saldırılara karşı daha savunmasız

Özel web sitesi artıları ve eksileri

Özel web sitelerini kullanmanın yararları şunları sunar:

  • Tasarım ve özellikler açısından %100 esneklik
  • Daha hızlı sayfa yükleme
  • Daha fazla güvenlik
  • Daha fazla sağlamlık

Ancak özel web siteleri şunlar olabilir:

  • Çok pahalı
  • Başlatılması zaman alıcı

WordPress ve özel web sitesi – Tasarım ve esneklik

WordPress açık kaynaklı bir içerik sistemidir; bu, herkesin eklentiler aracılığıyla WordPress'te kullanılacak özellikler oluşturabileceği anlamına gelir.

Böylece size esneklik sağlayan eklentiler yükleyerek web sitenize birçok özelleştirme ekleyebilirsiniz.

WordPress'in çok sayıda ücretsiz eklentisi olsa da, bazıları için ödeme yapmanız gerekebileceğini unutmayın. Genellikle eklentilerin çoğu ücretsizdir.

Ancak WordPress diğer web sitesi platformlarına göre daha fazla esneklik sağlasa da kullandığınız temalar ve şablonlar konusunda yine de belirli bir ölçüde sınırlısınız. Çok özel işlevler eklemek istiyorsanız, bazı kodlamalar yapmanız gerekebilir.

Ancak özel kodlanmış bir web sitesi %100 esnektir. İşletmenizin özel ihtiyaçlarına göre istediğiniz özelliği, tasarımı ve işlevselliği ekleyebilirsiniz.

Dolayısıyla WordPress, web sitesi oluşturucuları arasında en fazla esnekliği ve özelleştirme seçeneklerini sunsa da, sıfırdan kodlanmış özel bir web sitesine göre daha az esnek olabilir.

İlgili: Bir işletme web sitesi neleri içermelidir?

WordPress ve özel web sitesi – Performans ve güvenlik

WordPress eklentileri size esneklik sağlar ancak bunlar aynı zamanda harici kodlamadır, dolayısıyla sitenizi daha az güvenli hale getirebilirler. Bilgisayar korsanları bazen veri çalmak için WordPress sitelerini de hedef alır.

Sitenizi buna karşı korumanın bir yolu, web siteniz için her zaman SSL şifrelemesi kullanmak ve onu HTTPS yapmaktır.

Hem WordPress hem de özel web siteleri, iyi bir kullanıcı deneyimine sahip hızlı, güvenli bir web sitesi sağlayabilir.

Ancak, özel web sitesi geliştirme kodlaması, WordPress web sitesi kodundan daha temizdir.

WordPress web siteniz için kolay UX iyileştirmeleri yapabilirsiniz , ancak özel web siteleri harika bir kullanıcı deneyimi için özel olarak kodlanabilir.

Özel web sitelerinin, WordPress web sitelerinin eklentilerinden, temalarından ve diğer bileşenlerinden gelen büyük miktarda veriyi işlemesi gerekmez. Verileri daha verimli bir şekilde yükleyebilirler.

Bu nedenle özel web siteleri daha hızlıdır, daha güvenlidir ve WordPress web sitelerinden daha iyi bir kullanıcı deneyimine sahiptir.

WordPress ve özel web sitesi – Maliyet

Maliyet çoğu işletme için çok büyük bir faktördür.

Bir WordPress web sitesinde, web sitesi oluşturucusu, teması ve barındırma için ödeme yaparsınız; dolayısıyla maliyetleriniz web sitenizin boyutuna ve ücretsiz veya premium temaya sahip olmanıza bağlıdır. Bu maliyetler, özel olarak oluşturulmuş bir web sitesi için bir web geliştiricisine ödediğiniz tutardan hala çok daha düşüktür.

Ortalama WordPress premium temalarının fiyatı yıllık 99 ABD Doları civarındadır, Siteground gibi yüksek kaliteli barındırmanın fiyatı 300 ABD Doları civarındadır ve Elementor gibi bir web sitesi oluşturucunun maliyeti 99 ABD Dolarıdır.

İlgili: Site Alanı Nedir?

Web sitenizi kendiniz yönetebiliyorsanız, yıllık web sitesi maliyetiniz 1000 dolardan az olacaktır.

Özel bir web sitesi oluşturmanın ve sürdürmenin maliyeti, web geliştiricisinin uzmanlığına ödediğiniz parayla binlerce dolara kadar çıkabilir.

İster WordPress.com ister WordPress.org kullanın, WordPress'in içerik yönetim sistemi ücretsizdir.

WordPress.org kullanıyorsanız ödemeniz gereken tek masraflar şunlardır:

  • Alan adı
  • Barındırma
  • Tema
  • Web Sitesi Oluşturucu

Bunlar ayrıca her ay birkaç yüz dolara mal oluyor, bu yüzden oldukça idare edilebilirler.

Öte yandan, özel bir web sitesi sınırsız esneklikle gelebilir ancak aynı zamanda maliyetlerinizi de önemli ölçüde artırır.

Ne kadar çok özellik isterseniz, elbette o kadar pahalı olur. Ancak basit web siteleri için bile özel bir web sitesi geliştirmenin maliyeti 10.000 $ veya daha fazla olabilir .

Bunu çok düşük bir fiyata yapacak ucuz bir tasarımcı bulabilseniz de, büyük ihtimalle çok iyi bir iş çıkaramayacaklardır. Çünkü özel bir web sitesi için yalnızca site için ödeme yapmazsınız, aynı zamanda geliştiricinin mesleki bilgisi için de ödeme yaparsınız.

Neden birisi yüksek kaliteli uzmanlığını ucuza sunsun ki?

Bütçe bir kısıtlama ise, bir WordPress web sitesi, küçük bir özel kodlamayla bile, bir web geliştiricisi tarafından oluşturulan özel bir web sitesinden çok daha ucuzdur.

WordPress ve özel web sitesi – Bakım

Web sitesi oluşturmak tek seferlik bir aktivite değildir.

En azından içerik eklemek ve devam eden SEO bakımınızı yapmak için web siteniz üzerinde düzenli olarak çalışmaya devam etmelisiniz .

WordPress'in biraz öğrenme eğrisi vardır, ancak yeni başlayanlar ve teknik bilgisi olmayanlar için bile kullanımı ve öğrenmesi nispeten kolaydır. Web sitenizin bakımının çoğunu kendiniz yapabilirsiniz .

Sayfaları ve blog gönderilerini kolayca oluşturup düzenleyebilir ve hatta görsel-işitsel içeriği medya kitaplığına yükleyebilirsiniz.

Ancak özel bir web sitesinde, web sitenizi düzenli olarak güncellemek için web geliştiricinize güvenmeniz gerekecektir .

Yani sadece daha az kontrole sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda maliyetler de daha yüksek olur.

Web sitenizin düzenli bakımı üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak ve bakım maliyetlerini en aza indirmek istiyorsanız, özel bir web sitesi yerine WordPress web sitesini tercih etmelisiniz.

WordPress vs özel web sitesi – Başlatma zamanı

Özel bir web sitesi sıfırdan oluşturulur ve zaman alır.

Tasarımcınızın deneyimine bağlı olarak, web sitenizin açılış süresi daha az veya daha fazla olabilir, ancak bu, mevcut bir içerik sistemini ve temayı özelleştirmek değil, onu sıfırdan oluşturmakla ilgili olduğundan, bunun zaman alacağını bekleyebilirsiniz.

Tam olarak ne istediğinizi tartışarak saatler harcamanız, geliştiricinin size web sitesi yapısını ve tel çerçevelerini göstermesini beklemeniz, birçok tartışma yapmanız gerekecek ve ardından gerçek kodlama süresi gelecektir.

Özel bir web sitesinin başlatılması aylar sürebilir.

WordPress ve özel web sitesi – Destek

WordPress barındırma veya temanızla ilgili bir sorununuz olsa bile sorunu gidermenize yardımcı olması için sağlayıcınızla veya tema pazaryerinizle iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca WordPress için yanıtları bulabileceğiniz kapsamlı topluluklar ve forumlar bulunmaktadır.

Ancak özel kodlanmış bir web sitesinde alacağınız bir kodlayıcı ve geliştiriciden birebir desteği asla alamayacaksınız.

Özetle, web sitenizin bakımını ve gerekirse sorun giderme işlemlerini kendiniz gerçekleştirebiliyorsanız, WordPress iyi bir seçenektir. Ancak herhangi bir web sitesi sorunuyla uğraşacak vaktiniz yoksa ve her şeyi bir profesyonele yaptırmayı göze alabiliyorsanız, kesinlikle kodlama içeren özel bir web sitesi seçin.

Esnek WordPress teması ve özel web sitesi tasarımı

WordPress ile kullanabileceğiniz binlerce tema var. WordPress açık kaynaklı bir platform olduğundan herhangi bir geliştirici, WordPress web siteniz için kullanabileceğiniz yeni bir tema veya şablon oluşturabilir.

Bu temalar ücretsiz veya premium olabilir; daha fazla esneklik sunanlar genellikle ücretli olanlardır.

Markanıza ve işletmenize uygun, nispeten hızlı bir şekilde çok iyi görünümlü, duyarlı ve özelleştirilmiş bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız esnek WordPress temaları harikadır. Üstelik tüm bunlar, herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan ve uygun fiyat aralığında.

Özel web tasarımı daha pahalıdır ve oluşturulması daha uzun sürer, ancak aynı zamanda estetik ve işlevsellik açısından size çok daha fazla özgürlük sağlar; ayrıca gerçekten size ait, tamamen benzersiz bir sisteme sahip olursunuz.

Sitenizi önemli ölçüde özelleştirme seçeneği sunan esnek bir WordPress teması, yine de sıfırdan oluşturulmuş özel bir web sitesi tasarımından daha ucuzdur.

Ancak özel bir web sitesi daha benzersiz, daha hızlı ve daha güvenli hale getirilebilir.

Hesabınızı yönetmek için giriş yapın

veya